Skip to content
Politică

CEX a decis să dizolve organizația PSD Ilfov. Firea nu mai are funcții de conducere în PSD

Octav Ganea/ INQUAM PHOTOS

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în şedinţa de luni, 19 noiembrie, dizolvarea Biroului Judeţean al Organizaţiei Ilfov, organizaţie condusă până acum de Gabriela Firea.

La sfârșitul ședinței CEX, Gabriela Firea a declarat că este solidară cu membrii organizației PSD Ilfov care și-au dat demisia și că este onorată să fie simplu membru PSD.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de ”blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani.

Gabriela Firea a spus că proiectele Capitalei nu au fost susţinute de preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Firea nu mai are nici funcţia de preşedinte al PSD Ilfov.

În ceea ce priveşte judeţul Ilfov, mi s-a spus în cadrul şedinţei că eu sunt vinovată pentru faptul că trei parlamentari din judeţul Ilfov, de fapt toţi parlamentatii PSD din judeţul Ilfov şi-au înaintat demisia şi s-a considerat că eu sunt principala vinovată că nu am reuşit să-i opresc din acest demers al lor. Vreau să vă spun că nu aveam cum să pun capăt acestui demers al lor pentru că a fost o iniţiativă personală, ei au vrut să reacţioneze faţă de faptul că în fiecare zi erau chemaţi la sediul din Kiseleff colegi de-ai noştri, parlamentari, primari PSD din judeţul Ilfov sau consilieri judeţeni şi erau îndrumaţi să dea declaraţii împotriva mea şi să ceară demisia mea, nu s-a reuşit acest lucru, au avut coloană vertebrală, nu mi-au cerut nici demisia, nici nu au făcut afirmaţii împotriva mea şi atunci s-a supus la vot şi s-a obţinut cu majoritate dizolvarea BPJ al oganizaţiei PSD Ilfov (…)„, a spus Firea, citată de news.ro

Ea a spus că, după ce în CEx s-a decis dizolvarea conducerii Organizaţiei PSD Ilfov, nu mai avea rost ca ea să rămână pe postul de vicepreşedinte al partidului pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

Nu puteam eu să rămân vicepreşedinte pe regiunea Bucureşti-Ilfov, iar colegii mei să nu mai fie membri ai BPJ al PSD Ilfov. Mi se pare o măsură nedreaptă, nu are nicio legătură cu realitatea, este tot o răzbunare, doar că domnul Dragnea a vrut să scape de mine din Comitetul Executiv„, a afirmat Gabriela Firea.

În locul ei a fost numită Rodica Nassar. Noul preşedinte al PSD Bucureşti este Gabriel Mutu.

Rămân aceeaşi persoană şi cu funcţii şi fără funcţii. Am închis un capitol din viaţa mea„, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a confirmat că sancţionarea sa a fost cerută de către Codrin Ştefănescu în CEx.

PSD a ajuns să fie condus de un om venit de la PRM şi unul de la PDL”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea a spus că temele prioritare ale CEx au fost ”cum să scăpăm de Paul Stănescu şi cum să scăpăm de Gabi Firea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *