Skip to content
Politică

Cezar Preda demontează pactul anului in politică. Se va alia Ponta cu Băsescu și Tăriceanu?

Deputatul PNL Cezar Preda a discutat, luni seară, în platourile emisiunii moderate de Cristina Șincai de la România TV, despre posibila alianță, pactul anului in politică, șoc la nivel înalt: format din Traian Băsescu-Călin Popescu Tariceanu și Victor Ponta.

Astfel, luând în discuție faptul că la această oră se formează o opoziție unită față de actuala putere, politicianul liberal a declarat că sub nicio formă nu crede că o alianță între cei trei demnitari este posibilă. Potrivit lui Preda, Băsescu și Ponta ar fi trebuit ăână la această oră să fi înțeles că trebuie să se retragă după ce nu mai sunt în poziții-cheie în stat:

„Sa discutam de trei magnifici care s-au unit sa se bata cu domnul Iohannis. E nevoie de 3. 50% e rezolvata, dansii vor. Mai ramane sa vrea si domnul Iohannis. Nu vad ce nevoie are tara asta sa se ia la tranta cu domnul Iohannis. Mie mi se pare o tema unde m-ati pierdut. Eu vreau sa va spun ca tot ce s-a pierdut vizavi de multi strigoi care ne bantuie in politică ca e grav pentru o tara care nu isi scrie cele 2 carti fundamentale: ce trebuie sa faci tu dupa ce nu mai esti presednte, si ce trebuie sa faci tu dupa ce nu mai esti prim ministru. Daca le aveam scrise, lucrurile sedeau altfel. In privinta opozitiei, vad ca toata lumea face opozitie. Uite, noi nu facem opozitie la domnul Ciolos, desi PNL este cel mai putin beneficiar al puterii la ora actuala. PNL a fost prinsi in aceasta capcana generata de un evenim care a dus romanii in tara si a cerut schimbarea. Asta a fost decizia, noi doream tara sa fie stabila. Am ajuns intr-o zona…PNL nu face opozitie la Ciolos. Asta nu inseamna ca nu l-am suparat azi pe domnul Ciolos. Stiti de ce noi dam legi din asta electorale cum ne-au convenit ani de zile? E timpul ca un guvern tehnocrat sa schimbe asta. Eu am spus si o spun: când ai dat votul de investitura unui guvern il sustii. In ceea ce priveste: Nu vad o alianta intre cei 3 oameni indiferent ce s-ar intampla, fiecare are drumul lui, proiectul lui.”

Totodată, Cezar Preda a mai explicat că fundația pe care Ponta dorește să o infiinteze este redundantă întrucât PSD mai are deja două astfel de organizații care pot fi folosite în același scop: „In ceea ce priveste domnul Ponta fundatia lui…sunt 2 fundatii foarte solide in care poti sa-ti faci orice program ai in afara partidului politic. ” a mai declarat Preda la Romania TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *