Skip to content
Politică

Cezar Preda, despre posibilii ofițeri acoperiți care s-ar afla printre judecători și procurori

" "

Comisia parlamentară de control al SRI a solicitat instituției date cu privire la posibilii ofițeri acoperiți care s-ar afla printre judecători și procurori, a transmis vicepreședintele Partidului Național Liberal, Cezar Preda, prin intermediul unui comunicat de presă.

În acest context, deputatul transmite că serviciul a prezentat garanţii că nu există ofiţeri acoperiţi în magistratură.

" "

„În calitate de fost președinte și actual membru al Comisiei Parlamentare pentru Controlul Activității Serviciului Român de Informații, în legătură cu recenta solicitare a CSM cu privire la posibilii ofițeri acoperiți din justiție, țin să precizez următoarele:

Comisia parlamentară de control al SRI a solicitat Serviciului Român de Informații date cu privire la eventualii ofițeri acoperiți din rândul judecătorilor și procurorilor.

Serviciul Român de Informații ne-a prezentat toate garanțiile și și-a asumat faptul că nu există ofițeri acoperiți în rândul corpului magistraților din România. Este necesară inițierea unui demers similar și de către celelalte comisii parlamentare, pentru celelalte servicii secrete care trebuie să-și asume și să garanteze că nu au ofițeri acoperiți în rândul magistraților.

În legătură cu afirmațiile unor voci din spațiul public care reclamă implicarea excesivă a Serviciului Român de Informații în fazele premergătoare începerii urmăririi penale, precizez că și acest aspect a fost analizat de Comisia de Control a SRI, rezultând că aportul Serviciului Român de Informații la efortul de combatere a corupției este unul care are acoperire legală iar atribuțiile serviciului în acest sens sunt bine determinate”, a transmis Cezar Preda prin intermediul comunicatului de presă.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *