Skip to content
Politică

Cezar Preda dezvăluie CULISELE grupului creștin-democrat din PNL. Avertismentul deputatului EXCLUSIV

sansanews.ro

Deputatul liberal Cezar Preda dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, ce rol va juca grupul creștin-democrat pe care intenționează să-l constituie în interiorul PNL. Potrivit lui Preda, proiectul vizează alcătuirea unei ”platforme” destinate, în principal, foștilor PDL-iști  care nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în partid și care au nevoie de ”o supapă pentru refularea nemulțumirilor firești”.

Totodată, deputatul avertizează că, dacă nu va adopta în mod real doctrina creștin-democrată, PNL va genera suspiciuni în sânul PPE. Nu în ultimul rând, Cezar Preda dezvăluie că proiectul înființării unui grup creștin-democrat în PNL i-a stârnit, din plin, curiozitatea lui Traian BăsescuPSnews.ro vă prezintă declarațiile lui Cezar Preda.

”Este amuzant că inițiativa mea deranjează!”

”Momentan, am ales să nu calc încă pedala în ceea ce privește constituirea propriu-zisă a grupului creștin-democrat din interiorul PNL. Am rațiunile mele pentru care am luat o astfel de hotărâre. Dar, la urma urmelor, am și eu o întrebare cât se poate de firească: ce-i dom’le atât de grav și de amenințător pentru partid, dacă Cezar Preda constituie un grup creștin-democrat?! Încalc vreo lege când aduc în discuție dimensiunea doctrinară a principalului partid de opoziție? PNL are o grămadă de grupuri, uitați-vă pe Facebook dacă nu mă credeți! Este amuzant că inițiativa mea deranjează pe cineva, cu atât mai mult cu cât – reamintesc, că poate s-a uitat! – PNL este membru cu drepturi depline al Partidului Popular European, iar doctrina autentică a formațiunii trebuie să fie creștin-democrația.

Probleme în PPE?

Consider că dacă PNL nu își face clarificările ideologice necesare, va stârni multiple semne de întrebare în cadrul PPE, fiindcă popularii europeni nu se joacă atunci când vine vorba de doctrină, de principiile conduitei politice. Drept urmare, trebuie să conștientizăm că toate liberalismele și neo-liberalismele ne poartă spre familia ALDE, nu spre PPE, deși liberalii ar trebui să își asume statutul de reprezentanți ai creștin-democrației europene în România. Am convingerea că aceasta este unica soluție a dreptei românești care – invoc o rană veche! –necesită unificarea mai mult ca niciodată.    

Despre grupul creștin-democrat

Este adevărat: grupul creștin-democrat pe care îl am în vedere se vrea o platformă destinată, în principal, foștilor colegi din PDL care au nemulțumiri privitoare la ceea ce se întâmplă în partid. Nu este normal ca oamenii aceștia să aibă un spațiu, în interiorul PNL, unde să-și poată spune ofurile și problemele pe care le întâmpină? Ce este așa de grav în asta?! În fond, intenția mea este să facilitez alcătuirea unei supape, a unui mijloc de refulare a nemulțumirilor firești, atâtea câte sunt, pe care doresc să le discut în interiorul partidului, nu în presă sau în alte locuri. Nota bene: supapa despre care vă vorbesc are rolul să unească, nu să dezbine, fiindcă nimeni nu vrea dezmembrarea singurei alternative de dreapta din România – asta ar fi inconștiență, nebunie!   

Curiozitatea lui Băsescu

Traian Băsescu a fost foarte interesat când a auzit că intenționez să constituiesc un grup creștin-democrat în PNL. <Dar ce scopuri ai, ce vrei să faci tu cu grupul ăsta?>, m-a luat la întrebări Băsescu, cu proxima ocazie când ne-am întâlnit accidental. ”Vreau să-i unesc pe oamenii pe care dumneavoastră i-ați risipit!”, i-am răspuns, și nu am mai stat la vorbă, fiindcă Traian Băsescu a distrus PDL și a pus dreapta într-o situație ingrată, ăsta-i adevărul! De altfel, mă număr printre cei care i-au spus-o în față”, a declarat Cezar Preda, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *