Skip to content
Politică

Cezar Preda, rechizitoriu zdrobitor pentru PNL după eșecul moțiunii: Strategia nu va da rezultat

sansanews.ro

Deputatul PNL de Dâmbovița Cezar Preda a făcut joi un rechizitoriu zdrobitor la adresa Partidului Național Liberal după eșecul de miercuri al moțiunii de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă.

Parlamentarul a pledat insistent – într-o conferință de presă susținută în Dâmbovița – pentru schimbarea strategiei (având în vedere că cea de până acum nu a dat roade) – mai concret: pentru proiecte consistente ale PNL în diverse domenii, astfel încât formațiunea condusă acum de către Ludovic Orban să nu mai fie asociată cu societatea civilă și cu Uniunea Salvați România (USR), transmite Antena 3.

„PNL nu s-a prezentat ca o alternativă la guvernare, nu a avut un program alternativ la programul guvernului, nu a prezentat o listă, o echipă competentă de miniştri care să te determine să faci comparaţie cu incompetenţa guvernului actual şi să dai încredere că lucrurile evoluează în bine dacă îi schimbi. Nu a avut o echipă puternică de comunicare şi o echipă solidă de negociere cu ceilalţi actori politci, nu au avut. De ce, vom vedea? Cred că vom face o analiză. Un alt minus pe care eu îl văd este că am rămas ancoraţi în lupta aceasta în privinţa justiţiei şi a politizării ei şi a distrugerii sistemului juridic românesc de către PSD, ceea ce este real şi ştim că trebuie să fie componentă a acţiunii noastre politice, dar România nu e mulţumită numai cu atât.

Atâta timp cât nu ai abordat, din timp, o ofertă către români cu privire la infrastructură, la economie, la educaţie, la sănătate şi nu spui nimic românului ce vei face tu, românul te asimilează cu societatea civilă, cu partidele care nu au altceva de oferit cum e USR, care e canalizat 100% pe această luptă, şi punând în balanţă acel procent de 64,5% pe care coaliţia l-a arătat ieri lucrurile riscă să rămână în acelaşi stadiu. Ca un politician vechi mi-aş permite să trag şi eu o concluzie generală plecând de la ideea că România are neapărată nevoie de un Guvern competent şi de un prim-ministru european. Eu cred că strategia de presiune a partidelor şi a societăţii civile nu a dat şi nu va da rezultat. Eu zic că este o eroare să continuăm aşa. Eu cred că românii vor să vadă o altă abordare a tuturor responsabililor din această ţară, de la preşedintele României, liderii de partide, prim-ministrul, preşedinţii Camerelor, responsabilii din justiţia românească… să se adune la masă să discute şi să găsească calea… Astfel se limitează paranoia unora, se elimină incompetenţa altora şi se stabilesc căi de acţiune, pentru că românii ştiu că vor să trăiască mai bine, iar Europa vrea să vadă că noi suntem în stare să-i conducem 6 luni. Or, dacă cineva crede că aceste presiuni în stradă şi aceste acţiuni ale noastre democratice, introducând o altă moţiune în septembrie va avea altă şansă, din punctul meu de vedere se înşală. Trebuie schimbată strategia”, a detaliat Preda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *