Skip to content
Politică

Cezar Preda, săgeţi către Băsescu privind fuziunea PMP-UNPR şi despărţirea de PDL EXCLUSIV

Deputatul PNL (fost PDL) Cezar Preda lansează săgeţi către fostul preşedinte al României Traian Băsescu în ceea ce priveşte fuziunea dintre PMP şi UNPR, precum şi despărţirea lui Băsescu de PDL.

Parlamentarul liberal a declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, că formaţiunea care va rezulta după ce PMP va absorbi UNPR va fi o „construcţie de salon”.

Întrebat dacă, după fuziune, PMP va avea şanse să devină a treia forţă politică din România, Cezar Preda a răspuns: „Întotdeauna, construcţiile între alegeri capătă valenţe de forţă politică prin reprezentanţii pe care îi adună în interiorul lor. Astfel, PMP şi UNPR, adunând parlamentarii care fac parte din cele două formaţiuni, pot să reprezinte o forţă politică, dar adevăratele valori politice le dau voturile. În alegeri, vom vedea a câtă forţă politică va fi această construcţie de salon. În general, construcţiile de salon care nu adună voturile politice luate cu valoarea reprezentativităţii politice nu pot constitui un argument în a te poziţiona ca prima forţă, a doua forţă sau a treia forţă. Deocamdată, certificate foarte puternic în alegeri au fost PSD-ul şi PNL-ul şi vom vedea, în alegerile din decembrie, care va fi ierarhia forţelor politice. Până atunci, să fie sănătoşi şi să se considere unii ce vor. Noi, însă, avem alte obiective decât să evaluăm a câta forţă este”.

„N-avem obiective să schimbăm majorităţi. Noi avem obiective să avem proiectele pentru ţară – le-am lansat alaltăieri (luni – n.r.): şi cel pentru 100 de ani de la Marea Unire, am lansat şi ceea ce înseamnă marele proiect de Canal Bărăgan-Siret, am lansat şi această rezoluţie care priveşte dorinţa unora de a face amnistie şi graţiere numai de dragul de a-i scăpa pe unii (crezând sau invocând că aşa vor fi schimbate condiţiile din penitenciare) şi credem că o schimbare legislativă în favoarea respectării drepturilor omului este soluţia. Iată: noi avem alte preocupări decât să evaluăm cine e primul şi cine e al treilea pe scena politică”, a continuat vicepreşedintele PNL.

Mai mult: Cezar Preda a dat asigurări că noul PMP nu va fi în măsură să ameninţe poziţia PNL de pe scena politică.

„Pe noi nu ne ameninţă nimeni. Singurul lucru care ne poate ameninţa este votul cetăţeanului: dacă este sau nu mulţumit de modul în care noi prezentăm proiectul pentru ţară 2016-2020. În rest, fiecare cu construcţia sa, cu oferta sa politică”, a afirmat deputatul de Buzău.

Chestionat în privinţa unor eventuale regrete că Traian Băsescu s-a despărţit de PDL, privând, astfel, partidul de ascensiunea de care se bucură acum PMP, Cezar Preda a replicat: „Ca politician, eu nu trăiesc din regrete; trăiesc din proiecte de viitor. N-am regrete faţă de ceea ce s-a întâmplat şi e ireparabil – podul e rupt”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *