Skip to content
Politică

Cezar Preda, scenariu APOCALIPTIC: Dacă nu o unifică Iohannis, DREAPTA va fi NIMICITĂ în 2020! EXCLUSIV

facebook.com

Deputatul liberal Cezar Preda lansează, în exclusivitate pentru PSnews.ro, un apel adresat președintelui Klaus Iohannis, căruia îi solicită să organizeze consultări în vederea unificării dreptei. ”Având în vedere contextul, unicul lider veritabil care poate gira o unificare a dreptei în jurul său este președintele Klaus Iohannis. Sper ca șeful statului să-i cheme pe toți liderii importanți de dreapta la o discuție aplicată, la niște consultări care să genereze o acțiune comună, un program asumat, nu doar vorbe. Iohannis trebuie să acționeze, fiindcă alții nu au legitimitate!”, susține Cezar Preda.

Totodată, liberalul avertizează că, dacă un astfel proiect nu se va pune în mișcare încă din cursul anului viitor, dreapta românească se va confrunta cu o veritabilă apocalipsă la parlamentarele din 2020: ”Dacă vectorii de imagine ai dreptei nu se vor așeaza la aceeași masă pentru a identifica soluțiile necesare unificării, PSD va câștiga următoarele alegeri legislative cu un scor mai zdrobitor decât cel reușit în 2016. Situația va fi cel puțin disperată, ăsta-i purul adevăr! Dacă nu înțelegem că trebuie să acționăm cu responsabilitate, praful și pulberea se va alege de dreapta românească! Va fi nimicită!”. PSnews.ro vă prezintă declarațiile lui Cezar Preda.

Care este valoarea reală a liderilor dreptei?

”Din  punctul meu de vedere, problema unificării unui curent politic de dreapta în România are la bază o altă problemă, la fel de stringentă – mai exact, mă refer la valoarea reală a liderilor care se revendică pe acest segment doctrinar. Dacă vom avea de-a face cu o garnitură de lideri responsabili și inteligenți, unificarea aceasta – la care visăm cu toții, încă de la începutul anilor ’90 – se va întâmpla de-a lungul următorilor ani, deși ideal ar fi ca o astfel de colaborare să facă primii pași chiar anul viitor, în condițiile în care alegerile prezidențiale reprezintă o miză politică uriașă care suscită încrâncenări electorale mai intense decât în cazul alegerilor parlamentare sau locale. Altminteri, dacă liderii care se consideră de dreapta își vor continua meschinele reglări de conturi și vor rămâne prizonierii acelorași interese mici, medii și mari, dreapta românească se va confrunta, din nou, cu o catastrofă de proporții.

2020. Apocalipsa dreptei

Dacă vectorii de imagine ai dreptei nu se vor așeaza la aceeași masă pentru a identifica soluțiile necesare unificării, PSD va câștiga următoarele alegeri legislative cu un scor mai zdrobitor decât cel reușit în 2016. Situația va fi cel puțin disperată, ăsta-i purul adevăr! Dacă nu înțelegem că trebuie să acționăm cu responsabilitate, praful și pulberea se va alege de dreapta românească! Va fi nimicită! Esențial este să conștientizăm atât necesitatea politică a uificării, cât și faptul că ceea ce ne unește este mult, mult mai important decât ceea ce ne dezbină, din pricina unor, repet, orgolii de factură personală, orgolii care nu fac cinste nimănui. Până în acest moment ar fi trebuit să ne însușim principala lecție a trecutului recent: ne-am tot războit între noi, și iată că opoziția abia dacă mai există!

În jurul lui Iohannis

Având în vedere contextul, unicul lider veritabil care poate gira o unificare a dreptei în jurul său este președintele Klaus Iohannis. Sper ca șeful statului să-i cheme pe toți pionii importanți de dreapta la o discuție aplicată, la niște consultări care să genereze o acțiune comună, un program asumat, nu doar vorbe.Iohannis trebuie să acționeze, fiindcă alții nu au legitimitate! Momentan, dreapta românească nu poate avea un vector de imagine mai bun decât Iohannis, iar alegerile prezidențiale vor demonstra cu prisosință această realitate. Am convingerea că unificarea dreptei nu este un vis intangibil. Fac mențiunea că prin ‹unificare› înțeleg parafarea unor alianțe puternice, responsabile, și nu realizarea unor fuziuni, întrucât nu cred în viabilitatea acestora”, a declarat Cezar Preda, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *