CFR Călători poartă discuţii cu operatorul feroviar austriac OBB pentru a efectua trenuri speciale pentru transportul muncitorilor sezonieri, a anunțat vineri Ministerul Transporturilor. Informația apare în contextul în care Ambasada Austriei a solicitat, la sfârșitul lunii aprilie, aprobarea din partea României a unui transport de muncitori români pe calea ferată.
CFR Călători a primit din partea părții austriece o cerere pentru organizarea de transporturi de muncitori începând cu 9 mai. Ministerului Transporturilor a anunțat că cele două companii poartp discuții în vederea stabiliri procedurii de desfășurare a transportului feroviar de călători în contextul COVID-19.
Această procedură urmează să fie validată de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Afacerilor Externe, transmite Mediafax.
București, în scenariul roșu. Noi restricţii anti-COVID, din 8 martie (DOCUMENT)
Guvernul Cîţu face angajări masive. Ministrul Muncii vrea să dubleze numărul de salariaţi de la casele de pensii
Raed Arafat: Facem tot posibilul să nu ajungem la lockdown
Dr. Valeriu Gheorghiţă: Luăm în calcul eliminarea limitărilor de vârstă la vaccinul AstraZeneca
Cristian Diaconescu, ales preşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Ce priorităţi are noul lider al PMP
„Conform ultimei solicitări primite de către CFR Călători, partea austriacă ar dori să organizeze primul tren special, începând cel mai târziu din data de 09.05.2020, având o capacitate de aproximativ 360 de călători”, au anunțat reprezentanții Ministerului Transporturilor.
De altfel, ministrul austriac pentru afaceri europene a a anunțat săptămâna trecută că între România şi Austria există un acord în acest sens şi că primul tren care ar urma să transporte îngrijitori români ar pleca din Timişoara, pe data de 2 mai.
La data respectivă, ministrul Trannsporturilor Lucian Bode anunța atunci că trebuie stabilite reguli clare pentru transportul muncitorilor cu trenul, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor care au plecat la muncă în străinătate cu avionul.
Peste 33.000 de austrieci au nevoie de îngrijire în această perioadă. Jumătate din îngrijitori provin din România. Din cauza restricţiilor provocate de pandemia cu noul coronavirus, însă, aceştia nu au mai putut să schimbe turele colegilor din Austria, astfel