CFR SA a semnat contractele pentru clădiri noi de călători în haltele Costinești Tabără și Neptun

Sursă foto: X

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că au fost semnate contractele pentru modernizarea clădirilor de călători din haltele COSTINEȘTI TABĂRĂ și NEPTUN, investiții în valoare totală de 30,63 milioane de lei, fără TVA, finanțate din fonduri nerambursabile, prin PROGRAMUL TRANSPORTURI, și de la Bugetul de Stat.

Contractele de modernizare a celor două clădiri de călători din haltele Costinești Tabără și Neptun au fost semnate cu Asocierea CONSTRUCT I.N.G. I.S.P.C.F.- ARCADA COMPANY – SPIACT CRAIOVA – PRO AMI’S CONSULTING S.R.L și au o durată de implementare de 12 luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 8 luni, de la emiterea Autorizației de Construire, pentru execuția lucrărilor de modernizare.

Valoarea contractului pentru modernizarea haltei de călători COSTINEȘTI TABĂRĂ este de 14,06 milioane de lei, fără TVA, iar pentru halta NEPTUN de 16,57 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile, prin PROGRAMUL TRANSPORTURI, și de la Bugetul de Stat.

Modernizarea clădirilor din cele două halte de călători include următoarele lucrări:
→ clădiri noi de călători;
→ peroane noi, inclusiv rampe pentru persoanele cu dizabilități;
→ sistematizarea accesului la peroane;
→ amenajarea trecerilor la nivel;
→ garduri de protecție în zona liniilor;
→ instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulație;
→ sistem de supraveghere video.

Licitațiile pentru haltele Neptun și Costinești Tabără au fost lansate în octombrie anul trecut.

CFR SA amintește faptul că, în cadrul programului pentru modernizarea stațiilor de pe raza SRCF Constanța, cu finanțare prin PROGRAMUL TRANSPORTURI, este inclusă și clădirea stației Ciulnița, o investiție cu o valoare estimată de 28,8 milioane de lei, fără TVA, procedură aflătă în etapa de evaluare oferte.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: