Skip to content
Economie Societate

CFR SA vrea să execute silit CFR Călători și CFR Marfă

CFR SA va executa silit CFR Călători și CFR Marfă dacă nu își vor achita datoriile provenite din neplata taxei de utilizare a infrastructurii (TUI), care se ridică la 180 de milioane de lei și, respectiv, un miliard de lei, a declarat, marți, directorul general al administratorului național de infrastructură, Constantin Axinia, după deschiderea evenimentului Zilele Feroviare, scrie profit.ro.

CFR Călători are o datorie de 180 de milioane de lei care crește pe măsură ce trece timpul, iar CFR Marfă are o datorie de un miliard de lei. Am făcut notificări, mi-au plătit ceva din urmă, dar îi vor executa silit. Eu le-am înaintat câte un document în care le-am prezentat situația financiară a căii ferate române, că noi de la Infrastructură nu mai dorim să fim o bancă fără dobândă și nu putem să subvenționăm CFR Călători și CFR Marfă, creându-ne un gol. Dacă ei au pierderi i-am rugat să nu le transfere către Infrastructură„, a spus Axinia.

Potrivit acestuia, datoria CFR Călători este ”o gaură imensă” în bugetul companiei, în condițiile în care aceste datorii au fost folosite la construirea bugetului în special pe fonduri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *