Skip to content
București Știri locale

CGMB a aprobat planul pentru construirea Centrului de Arşi de la Spitalul Grigore Alexandrescu

captura video

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de marţi, o serie de demersuri pentru construirea Centrului de arşi în cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Hotărârea – adoptată cu 51 de voturi ‘pentru’, unul ‘împotrivă’ şi două abţineri – prevede că se aprobă trecerea mai multor construcţii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din domeniul public al municipiului Bucureşti în cel privat al Capitalei, pentru scoaterea din funcţiune în vederea casării, demolării, valorificării şi ulterior realizării obiectivului de investiţii vizând construirea Centrului de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a departamentului Urgenţă, ATI şi Chirurgie, scrie agerpres.ro.

Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ are o finanţare de la Banca Mondială pentru extindere. Municipiul Bucureşti este proprietarul clădirii şi pentru ca acel corp din spate să poată să fie demolat şi să fie înlocuit cu un corp nou este nevoie să-l scoatem azi, prin hotărâre de Consiliu, din domeniul public, să îl trecem în domeniul privat al Municipiului Bucureşti„, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, în şedinţa CGMB.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a înaintat Primăriei Capitalei o adresă prin care subliniază că aprobarea hotărârii de către CGMB este „vitală” pentru realizarea proiectului privind Centrul de arşi.

Întârzierea acesteia poate determina pierderea unor fonduri importante alocate şi stoparea nejustificată a îmbunătăţirii condiţiilor de îngrijire a copiilor cu arsuri, cu probleme grave chirurgicale şi ortopedice din Romania„, atrage atenţia unitatea spitalicească în documentul din februarie.

Spitalul aminteşte că proiectul privind Centrul de arşi este realizat prin Banca Mondială. În cadrul acordului de împrumut încheiat cu Banca Mondială, Ministerul Sănătăţii a semnat în 2018 un contract de servicii de proiectare. Pentru această investiţie, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi în Comisia Interministerială şi în şedinţă de guvern prin HG nr. 1053/04/12/2020, au adăugat reprezentanţii Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *