Skip to content
București Știri locale

CGMB: Taxă zero de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante în perioada ianuarie-iunie 2021

Facebook/Terasa Centrul Vechi
" "

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat în şedinţa de luni, în unanimitate, o hotărâre conform căreia taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante va fi zero în perioada ianuarie – iunie 2021.

Conform proiectului, se suspendă, până la data de 30 iunie 2021 aplicarea taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară prevăzută la pct. 3.13 din Anexa nr. 2 din HCGMB nr. 139/2020 precum şi dispoziţiile pct. 3.11 din Anexa nr. 2a.

" "
" "

Potrivit HCGMB nr. 139/2020, taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vara are în prezent o valoare cuprinsă între 0,5 – 1,1 lei/metru pătrat/zi, în funcţie de zonă.

Taxa se percepe pentru următoarele tipuri de activităţi: alimentaţie publică; terase de vară (pentru perioada 01.05 – 30.09) cu sau fără băuturi alcoolice; comercializare produse panificaţie şi patiserie; alte activităţi asemenea.

Proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a fost anunţat de vineri de către primarul general, Nicuşor Dan.

„Vom discuta luni, în şedinţa Consiliului General, ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero în perioada ianuarie – iunie 2021.

Este o măsură în sprijinul industriei HoReCA, serios afectată de epidemie, şi al locurilor de muncă din domeniu. E important să susţinem micile afaceri din Capitală”, a scris edilul general, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *