Charles Michel vrea să o excludă pe Ursula von der Leyen de la discuţia despre funcţiile de top în UE

Sursa foto: Twitter

Preşedintele Consiliului European Charles Michel nu vrea să o invite pe şefa Comisiei la final de mandat la summitul informal al liderilor UE de pe 17 iunie, scrie marţi Politico.eu, care relatează că acesta a discutat cu şefi de state şi de guvern şi consilierii lor despre această posibilitate.

Informaţia a fost confirmată, potrivit politico.eu, de şapte diplomaţi şi oficiali din cadrul UE sau guvernamentali de la nivelul statelor membre.

Rivalitatea despre cei doi oficiali de vârf este o un motiv de durată de jenă diplomatică pentru UE, scrie portalul de ştiri europene, poate cel mai bine ilustrat de scandalul „Sofagate”, când Ursula von der Leyen a fost invitată să se aşeze pe canapea la o reuniune diplomatică din Turcia, în timp ce Charles Michel a luat loc pe scaun în faţa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

„Statele membre sunt tot mai iritate de rolul lui Charles Michel în procesul de selecţie pentru preşedintele Comisiei. Pare să fie motivat de raţiuni pur personale”, a declarat un diplomat UE, care este protejat de anonimitate, ca toate sursele Politico din acest articol.

Depinde de Charles Michel cine este invitat la dineul cu liderii UE, dat fiind că reuniunea de la 17 iunie este un summit informal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: