Skip to content
Politică

Cheltuieli uriașe în operațiunea interceptărilor. Cât a risipit statul ca să-i urmărească pe români?

cellspyinghq.com

În 5 ani, convorbirile telefonice a peste 250.000 de români au fost interceptate și înregistrate de organele de supraveghere, instanțele de la care s-a solicitat mandat neridicând multe obiecții.

Însă, operațiunea „Timpanul” are costuri fabuloase, fiecare dosar necesitând sute sau mii de ore de înregistrări, în contextul în care conectarea la rețele și înregistrarea convorbirilor aveau în urmă cu 5 ani un preț estimativ de 2,57 lei/minut.

61 de instanțe din țară au admis toate cererile de mandat de urmărire depuse de organele de cercetare, recordul fiind deținut de Tribunal Galați unde s-au admis în totalitate cele 3.000 de cereri depuse în acest sens. O singură excepție a fost ridicată la Înalta Curte de Casație și Justiție, din totalul de 4552 depuse la instanța supremă, relatează portalul antena3.ro.

Activitățile de interceptare a convorbirilor românilor se cifrează la câteva sute de euro/zi, iar cum într-un dosar stufos de urmărire ajung să se egăsească și 18.000 de ore de înregistrări, costurile se ridică la cote de-a dreptul amețitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *