Skip to content
Politică

Cherecheș: Coldea și Dîncu a fost la masă cu Oprea când s-a înființat UNPR

ziarmm.ro

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș aruncă scena politică în aer, cu o serie de dezvăluiri incendiare.

Astfel, Cătălin Cherecheș a dezvăluit pentru EVZ.ro despre jocurile din spatele înființării UNPR.

„Aceste evenimente despre care vă vorbesc se întîmplau în anul 2010, cînd s-a înființat UNPR. O spune un om care s-a întîlnit cu Florian Coldea, a fost și în casa pe care domnul Andronic o evocă.

Florian Coldea și Dîncu a fost la masă cu Gabriel Oprea în momentul în care s-a înființat UNPR. În sufrageria de la MApN s-a discutat despre înființarea UNPR de față cu Coldea. Pe domnul Dîncu îl știam de ceva vreme. Nu cred că mîncarea era atît de bună la MApN încît Florian Coldea să vină acolo. Cei de la întîlnire erau de interesați de puterea pe care Florian Coldea o avea în justiție, nu în politică. Și faptul că avea o putere în instituțiile de informații.

A fost o perioadă în care UNPR dorea să rupă o felie cît mai mare din PSD. UNPR este o creație a Statului paralel, asta e evident! Mulți dintre cei care s-au înscris în UNPR au fost avansați, probabil unii au devenit și ofițeri acoperiți.

Domnul Oprea mi-a propus să fiu ofițer DIA (n.red. Direcția de Informații a Armatei). I-am răspuns că eu nu am făcut armata.

Domnul Cristian Diaconescu poate să confirme momentele în case se luau mesele. Acest angrenaj l-a vrut pe Victor Ponta președinte în detrimentul lui Mircea Geoană. Relația dintre Oprea și Ponta era prea consolidată ca să își facă rău reciproc.

Scopul grupului era consolidarea puterii politice pentru planuri economice. UTI era una dintre firmele implicate în aceste planuri economice”, a declarat Cătălin Cherecheș la TVR1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *