Skip to content
Politică

Cherecheş iar e pe val, alături de PNL. Dolha, explicaţii halucinante EXCLUSIV

ziarmm.ro

Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, este din nou pe val, alături de Partidul Naţional Liberal. Deputatul Mircea Dolha (preşedintele PNL Maramureş) oferă explicaţii halucinante.

CITIŢI ŞI: Cătălin Cherecheş apare pe afişele electorale ale mamei sale FOTO

După cum puteţi citi în linkul de mai sus, PNL (adică exact partidul care, cu surle şi tobe, şi-a adoptat, încă de anul trecut, aşa-numitul „Decalog al integrităţii”) îşi face campanie acum alături de principala vedetă politică băimăreană, edilul Cătălin Cherecheş, reales, pe 5 iunie, chiar din arest preventiv, unde fusese plasat după ce DNA îl reţinuse pentru luare de mită în formă continuată.

La sfârşitul lunii octombrie, PNL Maramureş şi-a anunţat listele de candidaţi pentru Parlament, şirul aspiranţilor pentru Camera Deputaţilor fiind deschis nici mai mult, nici mai puţin decât de către Viorica Cherecheş, mama primarului de mai sus. Acum, medicul (care este şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare) apare, în afişajul electoral, alături de controversatul său fiu.

Vă mai prezentăm o dată imaginea:

Văzând aşa, ne-am amintit declaraţiile lui Mircea Dolha de la lansarea candidaturilor, care, vizibil agasat de întrebările presei, mai avea puţin şi îi lua la palme pe jurnaliştii cărora nu le intra în cap că NU trebuie să judecăm părinţii după copii sau invers.

Acum (sâmbătă), redacţia PSnews.ro l-a contactat pe deputatul liberal, ca să lămurim cum rămâne cu propriile declaraţii din octombrie şi cu criteriile de integritate ale PNL.

„În calitate de preşedinte al filialei PNL Maramureş, pot să precizez următoarele: Cătălin Cherecheş – din toate datele publice pe care le-am văzut până acum şi eu, şi dumneavoastră – urmăreşte doar un singur scop: acela de a-şi dovedi nevinovăţia în instanţă, motiv pentru care el nu face politică, nu se implică. Pe de altă parte, însă, nu putem interzice fiului să-şi susţină mama, dar putem interzice (pentru că PNL şi-a asumat-o drept candidat pe Viorica Cherecheş), putem interzice să apară sigla PNL pe afişele unde apare Cătălin Cherecheş. Asta putem să facem. Şi asta am procedat: afişele electorale, outdoor-ul care a apărut acum nu este asumat de PNL, ci este asumat de Coaliţia pentru Baia Mare (care l-a ajutat pe primar să fie reales la 5 iunie – n.r.), care este partener politic al Partidului Naţional Liberal, conform acelui protocol pe care l-am semnat la momentul respectiv (la începutul lunii octombrie – n.r.)”, a declarat Dolha pentru PSnews.ro.

Auzind aşa, l-am întrebat pe liderul liberalilor maramureşeni cum se împacă faptul că sus-numita Coaliţie pentru Baia Mare (CpBM) se centrează în jurul primarului Cherecheş cu criteriile de integritate ale PNL. Mircea Dolha a dat asigurări că le-a spus celor din CpBM să rezolve situaţia.

„Eu vă spun că, în acest moment, primarul Cătălin Cherecheş nu este prezent în nicio bătălie electorală sau politică, însă fiul Cătălin Cherecheş care îşi susţine mama nu poate să fie restricţionat de către PNL. În schimb, PNL-ul poate să restricţioneze sigla şi să apară partidul nostru cu persoana Cătălin Cherecheş. Am discutat cu partenerii din Coaliţia pentru Baia Mare (cei care au făcut montajul acelor bannere) şi, în următoarele ore, va fi îndepărtat ori afişul, ori sigla PNL. Reiterez că nu-i putem interzice fiului Cătălin Cherecheş să-şi susţină mama. Nu primarului, ci copilului, fiului” , a subliniat Dolha.

În acest punct, i-am pus în vedere lui Mircea Dolha că spusele lui seamănă cu cele ale lui Victor Ponta, din 2013, care afirma că se opune proiectului minier de la Roşia Montană în calitate de deputat, dar că îl susţine în calitate de premier. Replica parlamentarului a continuat linia dualităţii.

„Eu vă spun foarte categoric că PNL-ul şi-a asumat-o pe doamna doctor Viorica Cherecheş, nu pe Cătălin Cherecheş, motiv pentru care PNL-ul, pe toate afişele unde apare Viorica Cherecheş, pune sigla, dar unde apare Cătălin Cherecheş, nu pune. Deci noi nu putem să-i interzicem să-şi susţină mama. În schimb, putem interzice ca această siglă să apară sub patronajul PNL, să spunem aşa”, a încheiat Dolha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *