Chestor de poliție din Târgu-Mureș, urmărit penal

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus efectuarea urmăririi penale față de chestorul de poliție Pescari Valentin, inspector șef al inspectoratului Județean de Poliție Mureș pentru infracțiunea de luare de mită.

Redăm integral comunicatul de presă al DNA:



În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

La data de 4 octombrie 2011, suspectul Pescari Valentin – chestor de poliţie, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, i-a pretins suspectului Giurgea Teodor, ca, în calitatea sa de director general al Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A.) Mureş, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparținea chestorului de poliție. Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala A.B.A. Mureş. Pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Pescari Valentin, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Giurgea Teodor, lucrător al IPJ Mureş, la un alt serviciu din cadrul (IJP) Mureş.
La data de 26 octombrie 2011, suspectul Pescari Valentin i-a mai pretins suspectului Giurgea Teodor repararea, de asemenea pe cheltuiala A.B.A. Mureş, a unui autovehicul aparţinând IPJ Mureş. Anterior, chestorul Pescari Valentin dispusese transferarea rudei lui Giurgea Teodor şi se angajase față de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, mai potrivit aptitudinilor sale.

Persoanelor sus menţionate li s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

Amintim că Giurgea Teodor a fost trimis în judecată într-o cauză separată de Serviciul Teritorial Târgu Mureș (vezi comunicat nr. 791 din 13 septembrie 2013). 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: