Skip to content
Internațional

Chile: Universități, biserici și alte clădiri de patrimoniu din capitala Santiago, vandalizate de manifestanții furioși

reuters

Noi incidente violente la Santiago de Chile, unde sediul unei universităţi din Santiago de Chile a fost incendiat în timpul unei manifestaţii care a avut loc în centrul oraşului. Acest episod vine pe fondul protestelor anti-austeritate care au avut loc în Chile în ultimele trei săptămâni, relatează b1.ro.

Peste 75.000 de oameni au ieşit în stradă la Santiago de Chile pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate impuse de guvern.

În timp ce manifestaţia se desfăşura paşnic, grupuri izolate de protestatari au incendiat rectoratului Universităţii Pedro de Valdivia, situată la câţiva metri de Plaza Italia.

La locul incidentului au fost trimise 16 detaşamente de pompieri. De asemenea, protestatari cu feţele acoperite cu cagule au intrat într-o catedrală de unde au scos statui care îl reprezentau pe Iisus Christos, precum şi alte obiecte de cult şi le-au încendiat în stradă.

Forţele de ordine au ridicat baricade în faţa universităţii în încercarea de a preveni pătrunderea demonstranţilor şi de a preveni comiterea de noi acte de vandalism.

De asemenea, poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanţii violenţi, după ce un apel la calm venit din partea preşedintelui Sebastian Pinera a fost ignorat de aceştia.

Protestele din Chile au început, în urmă cu trei săptămâni, pe fondul unor măsuri de austeritate, inclusiv creşterea tarifelor pentru transportul public.

Manifestaţiile violente s-au soldat cu moartea a 20 zeci de persoane şi rănirea a peste 2500, iar costul pagubelor materiale produse este de câteva miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *