Skip to content
Internațional

China a trecut la testarea populaţiei pentru COVID-19 cu ajutorul unui robot

Twitter

Un oraș din nord-estul Chinei a folosit miercuri un robot pentru prima dată pentru a efectua testele Covid-19, ca parte a unei campanii masive de screening după câteva cazuri descoperite. Instalat într-o grădiniță din Shenyang, capitala provinciei Liaoning, acest braț articulat, controlat de la distanță de un operator, tamponează delicat gâtul pacienților.

Principalul avantaj al robotului este faptul că reduce riscul de infectare a personalului medical, menținând în același timp o precizie ridicată a mișcării. Neimpresionați de această instalație futuristă, mulți locuitori din Shenyang s-au aliniat miercuri la acest centru de testare instalat în școală. După scanarea actului de identitate, se așează în fața dispozitivului, unde o voce feminină preînregistrată le cere politicos să deschidă gura.

Robotul direcționează apoi tamponul către gâtul pacientului. Un operator, într-un costum de protecție, controlează întreaga operațiune de la distanță folosind o cameră montată pe brațul articulat și un ecran de control.

China a stopat în mare măsură epidemia Covid-19 pe teritoriul său din primăvara anului 2020. Cu toate acestea, se confruntă cu mici focare localizate de câteva zeci de cazuri de câteva săptămâni. Potrivit HotNews, autoritățile reacționează rapid, cu blocaje și restricţii de călătorie, sau campanii masive de screening desfășurate în câteva zile pe zeci de milioane de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *