Skip to content
Politică

China, atac tranșant la adresa Statelor Unite

China a lansat un atac tranșant la adresa Statelor Unite ale Americii.

Agenția de presă de stat a Chinei, Xinhua, critică Administrația Obama pentru că încearcă să-și țină departe aliații de noua bancă de investiții a chinezilor.

„SUA au s-au lansat din nou într-o isterie paranoică când au manifestat scepticism față de crearea de către China a Băncii Asiatice de Infrastructură și Investiții”, scris Xinhua, potrivit Sputnik.

Editorialul mai spune că Washingtonul a luat în vizor și eforturile chinezilor de a crea un Drum al Mătăsii care să funcționeze drept coridor ECONOMIC între China și Europa.

„Reacția guvernului SUA nu e altceva decât o paranoia copilărească cu privire la China, care nu ar trebui să fie surprinsă, dat fiind că Washingtonul nu s-a urcat recent pe un val al neîncrederii”, mai scrie presa de stat de la Beijing.

În același timp, SUA critică Marea Britanie din cauza apropierii de China

„Guvernul SUA trebuie să înțeleagă că prejudecata și neîncrederea cu rădăcini strategice față de China nu poate ajuta la dezvoltarea unor relații puterice și sănătoase cu țara asiatică”, arată Xinhua.

Un înalt oficial al Administrației SUA a declarat pentru FT că britanicii au luat decizia privind AIIB fără să se consulte cu americanii, într-un moment în care G7 discuta despre cum să abordeze apariția noii bănci.

Ne îngrijorează trendul de acomodare constantă cu China, care nu este cea mai bună cale de a interacționa cu o putere emergentă”, a declarat oficialul SUA, potrivit dcnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *