Skip to content
Coronavirus

China cere ajutorul oltenilor în criza coronavirusului: „O să trimitem o scrisoare, o să le arătăm că suntem alături de ei”

Reprezentanţii provinciei chineze Guangdong le cer autorităţilor din Dolj să le trimită mesaje de încurajare în lupta cu virusul ucigas, Covid-19. Autorităţile chineze vor să le arate localnicilor că nu sunt singuri, conform preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, autorităţile din provincia chineză Guangdong cu care judeţul din Oltenia s-a înfrăţit acum aproximativ 10 ani, au trimis o scrisoare prin care îl roagă să trimită un mesaj de încurajare pentru locuitorii din China care se luptă cu coronavirusul.

Facem tot posibilul pentru a lupta împotriva virusului.

Credem cu tărie că vom învinge această bătălie împreună cu prietenii noştri din jurul lumii. Vă scriu această scrisoare pentru a căuta sprijinul dumneavoastră, judeţul nostru frate, în unele aspecte şi dorim să arătăm oamenilor din Guangdong că nu suntem singuri împotriva virusului. De aceea mă întreb dacă conducătorul judeţului poate să trimită o încurajare pentru poporul din Guangdong sau o scrisoare sau un video, vom găsi canale pentru a prezenta publicului din Guangdong arătând astfel prietenia care ne va încuraja să câştigăm această luptă împotriva virusului.”, se arată în scrisoarea trimisă de autorităţile provinciei Guangdong, potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj susţine că vor trimite o scrisoare cât mai repede.

O să trimitem o scrisoare, o să le arătăm că suntem alături de ei. O să spunem că suntem consternaţi de ceea ce vedem de fiecare dată la televizor şi dacă într-un fel sau altul vom putea să ajutăm în afară de această parte afectivă în care le spunem că suntem alături de ei o vom face. Să sperăm că ies cât mai repede din această situaţie în care se găsesc”, a adăugat Ion Prioteasa

Judeţul Dolj s-a înfrăţit cu provincia din China acum aproximativ 10 ani, când autorităţile au semnat un memorandum prin care autorităţile celor două ţări şi- au propus să colaboreze în mai multe domenii – economic, cultural, sportiv, educaţional sau tehnologic, potrivit Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *