Skip to content
Internațional

China: Peste 5.000 de manifestanţi pe aeroportul internaţional din Hong Kong

gazeta de sud

Peste 5.000 de manifestanţi s-au adunat luni pe aeroportul internaţional din Hong Kong, a declarat un responsabil din poliţie, în timp ce toate zborurile de plecare şi sosire au fost anulate, informează France Presse, citat de Agerpres.

Conform informaţiilor care mi s-au comunicat (…), 5.000 de manifestanţi se află în interiorul terminalului„, a spus Kong Wing-cheung, un responsabil de relaţii publice din poliţie, într-o conferinţă de presă luni după-amiază.

Kong a adăugat că autorităţile aeroportuare şi nu poliţia au permis protestatarilor să se adune în sălile de sosiri, dar i-a acuzat pe manifestanţi că au blocat plecările.

Militanţii prodemocraţie continuă încă de vineri un sit-in la aeroport, dar prezenţa lor a fost semnificativ mai redusă până luni.

Protestatarii cer demisia lui Carrie Lam, şefa guvernului local pro-Beijing, alegerea unui succesor prin vot universal direct şi nu numirea acestuia de Beijing, aşa cum este în prezent regula.

De asemenea, ei solicită investigarea violenţelor pentru care acuză poliţia şi abandonarea definitivă a unui proiect de lege controversat ce ar permite extrădările în China continentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *