Skip to content
Magazin

China revine la normal: S-a redeschis Dineyland Shanghai

twitter

Disneyland Shanghai şi-a redeschis luni porţile publicului, ilustrând revenirea treptată a Chinei la normal, în pofida ameninţării mereu prezente a noului coronavirus, informează AFP.

Parcul de distracţii din cel mare oraş al Chinei a fost prima locaţie Disney care a urat din nou bun venit vizitatorilor de la începutul epidemiei de coronavirus, care a adus importante pierderi grupului de divertisment american.

Contagiunea a încetinit considerabil în China în ultimele săptămâni, iar ţara a început să redeschidă câteva locaţii turistice precum Marele Zid şi Oraşul Interzis din Beijing.

Însă gigantul asiatic rămâne în gardă, astfel că vizitatorii Disneyland Shanghai au trebuit să îşi controleze temperatura luni dimineaţă, să poarte o mască şi să afişeze culoarea verde pe o aplicaţie pe telefon care evaluează riscul de infectare cu noul coronavirus, înainte de a putea intra în parc.

Revenirea la normal este, de asemenea, doar treptată: parcul intenţionează să primească maxim 24.000 de persoane pe zi în câteva săptămâni, în loc de 80.000, ca de obicei, după o rezervare obligatorie pe internet, scrie agerpres.ro.

În plus, megafoanele le amintesc constant vizitatorilor să păstreze distanţa la cozi şi la diferitele atracţii ale parcului, în timp ce liniile liniile galbene trasate pe jos indică distanţa minimă care trebuie respectată.

Conducerea parcului a promis, de asemenea, că va creşte frecvenţa sesiunilor de dezinfectare şi va limita, dacă nu anula, interacţiunile dintre public şi personaje animate populare precum Mickey şi Donald.

În pofida temerilor, biletele pentru această primă zi s-au vândut vineri în doar câteva minute de la redeschiderea caselor de bilete online, potrivit presei locale.

Chiar dacă multe atracţii rămân închise, suntem foarte nerăbdători”, a declarat un vizitator la intrarea în parc, însoţit de o fetiţă de cinci ani.

Imperiul de divertisment estimează la 1,4 miliarde de dolari impactul negativ al crizei sanitare şi economice asupra activităţilor sale, dintre care un miliard legat doar de parcurile de distracţii şi de croaziere.

Pe moment, responsabilii Disney nu ştiu când pot redeschide celelalte parcuri de distracţii, magazine şi alte locaţii turistice.

De asemenea, ei au fost nevoiţi să amâne datele de lansare ale unor filme extrem de aşteptate, precum „Mulan” (Disney), „Black Widow” (Marvel) sau „Soul” (Pixar).

Totuşi, Disney se poate bucura de succesul Disney +, platforma sa de streaming lansată în toamnă în America de Nord şi Australia şi devenită disponibilă în mai multe ţări europene în luna martie.

Disney şi-a închis parcul de distracţii din Shanghai la sfârşitul lunii ianuarie, înainte de a face acelaşi lucru cu parcurile sale din Statele Unite, Franţa, Japonia şi Hong Kong.

La Shanghai, grupul a redeschis în martie zona comercială din jurul parcului, precum şi un hotel, însă parcul de distracţii propriu-zis a rămas închis până luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *