Skip to content
Internațional

China se aşteaptă la o explozie de cazuri de COVID-19. Primăria din Beijing extinde măsurile restrictive – VIDEO

Facebook

De teama apariţiei unui nou focar de SARS-CoV 2 în China, Beijingul a decis să închidă din nou toate şcolile şi universităţile. Decizia a fost luată după descoperirea în cinci zile a 106 de bolnavi, având legături cu piaţa din oraş, au anunţat marţi seară autorităţile locale, potrivit AFP, citată de News.ro.

În plus, primăria a lansat o campanie de depistare a noului coronavirus şi a izolat zonele rezidenţiale.

Autorităţile le-au cerut celor 21 de milioane de locuitori să evite călătoriile „neesenţiale” în exteriorul frontierelor municipale. „Oricine trebuie să părăsească Beijingul va prezenta un certificat care să ateste un test negativ realizat în ultimele şapte zile„, a avertizat Chen Bei, secretarul general adjunct al Primăriei.

Cetăţenii din zonele clasificate „cu risc mediu sau ridicat”, adică cele mai afectate de COVID-19, au interdicţie de a părăsi oraşul, a precizat aceasta într-o conferinţă de presă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi 27 de noi bolnavi la Beijing. În total, municipalitatea a izolat aproape 30 de zone rezidenţiale. Autorităţile au relaxat restricţiile în ultimele luni datorită ameliorării situaţiei: doar doi morţi de COVID-19 au fost înregistraţi la mijlocul lui aprilie în ţara unde virusul şi-a făcut apariţia la sfârşitul lui 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *