Skip to content
Politică

„Chirica a cules roadele la ceea ce a semănat!” PSD Iași îl plesnește pe primar

Organizația județeană PSD Iași îl plesnește pe primarul municipiului omonim, Mihai Chirica, susținând că fostul membru al Partidului Social Democrat „a cules roadele la ceea ce a semănat”.

Mesajul a fost transmis duminică, într-un comunicat primit de PSnews.ro, ca răspuns la declarațiile de sâmbătă ale edilului, potrivit cărora consilierii locali ai PSD trebuie să îşi arate „întregul ataşament” faţă de oraş şi de comunitatea locală, Chirica menţionând totodată că „oamenii buni slujesc un ideal”.

DETALII AICI: O nouă săptămână, o nouă răfuială Chirica-PSD: Nu v-am cerut niciodată să-mi slujiţi interesele personale!

Concret, PSD-iștii județeni apreciază intenția primarului Mihai Chirica „de a face dovada unui timid moment de sinceritate și de a «spune lucrurilor pe nume»”, mulțumindu-i că se mândrește cu „programul nostru” de guvernare locală, „un program exclusiv al PSD Iași prin care s-au câștigat alegerile locale, atât în municipiul, cât și în întreg județul Iași”.

„Noi ne ținem de cuvânt. Până acum, numai la Consiliul Județean Iaşi au fost atraşi de 50 de ori mai mulți bani europeni decât la Primăria Iaşi.

Ne-am fi așteptat să regăsim printre rândurile transpuse câteva asigurări în legătură cu solicitările consilierilor locali ai PSD Iași. Câteva asigurări care să vizeze punerea în practică a unor proiecte foarte importante pentru comunitatea ieșeană: realizarea drumului secundar de acces spre Aeroportul Internațional Iași, rezolvarea accesului rutier unic pentru viitorul Spital Regional de Urgență, transparentizarea cheltuirii banului public pentru Festivalul Internațional al Educației (FIE), precum și urgentarea demersurilor de transmitere a expertizei tehnice de la Spitalul Clinic „Dr.C.I. Parhon” la Ministerul Dezvoltării pentru a primi fonduri guvernamentale.

În același timp îi asigurăm pe ieșeni că nimeni din PSD Iași nu a fost constrâns niciodată să facă nimic din ceea ce nu a dorit. Nici chiar domnul primar Mihai Chirica. Doar că, la un moment dat, a cules roadele la ceea ce a semănat!” continuă oamenii lui Maricel Popa.

În altă ordine de idei: PSD Iași transmite „un mesaj foarte clar de colaborare pentru realizarea proiectelor în beneficiul comunității ieșene”.

„Suntem deschiși pentru un parteneriat cu adevărat democratic, în care primarul Iașului să țină cont și să respecte majoritatea stabilită și impusă de ieșeni în Consiliul Local.

Iar în ceea ce privește jurămintele în fața lui Dumnezeu: să ne ierte domnul primar! Dar suntem circumspecți. A mai făcut câteva și a cam uitat de ele!

Și încă ceva! Să-i lăsăm pe ieșeni să cântărească singuri. Să nu îi mai încărcăm cu pălăvrăgeli inutile, cu scrisori lacrimogene sau cu idei năstrușnice în genul celei de „continuator al luptei anticomuniste”. Să vorbim cu adevărat despre proiecte! Să ne batem în sume aduse pentru dezvoltarea comunității, iar la fiecare sfârșit de an să tragem linie, să vedem cui îi pasă mai mult de ieșeni. Vă prindeți la așa un rămășag, domnule primar? Sau iar vă supărați, vă luați jucăriile și plecați acasă?” încheie social-democrații din județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *