Skip to content
Politică

Chirieac și Iohannis, declarații comune în legătură cu impozitarea BOR

Jurnalistii.ro

Ideea ridicată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici, privind impozitarea Bisericii Ortodoxe Române a lăsat multe comentarii în urma sa. Printre cei care au dezbătut subiectul sâmbătă, se află Președintele Klaus Iohannis și jurnalistul Bogdan Chirieac, care au păreri asemănătoare.

Șeful statul, întrebat în legătură cu acest subiect, a declarat că este nevoie de o discuție mai aprofundată și îndeamnă la răbdare. De asemenea, Iohannis afirmă că „impozitarea bisericilor este un fel de aventură fiscală„, relatează Dcnews.ro.

În asentiment se află și jurnalistul Bogdan Chirieac, care îi dă dreptate Președintelui, se arată într-o intervenție televizată la postul România TV.

Câteodată, preşedintele are dreptate. Câteodată, nu. E şi el om, chiar dacă e preşedinte. În privinţa bisericii, mi-e teamă că domnul preşedinte Iohannis are mare dreptate. În general, în special Biserica Ortodoxă Română trebuie să se reclădească.„, este citat Chirieac de Dcnews.ro.

Analistul politic a opinat că impozitarea instituțiilor religioase nu va ajuta deloc economia și fiscalitatea, mai ales dacă banii vor fi redirecționați către diferite persoane cu pensii gigantice.

Am văzut că alte biserici din această lume, pentru a-şi duce menirea la bun sfârşit, trebuie să aibă cu ce, în primul rând. Eu nu cred că dacă se impozitează biserica se vor obţine prea mulţi bani. Şi cu banii respectivi ce să faci? Să plăteşti pensii de 10.000 de euro, cât au ajuns unele pensii speciale? Sau să plăteşti 50.000 de euro indemnizaţie pentru taţi? Aşa cum s-au dat prin nişte legi imbecile votate de Parlamentul României şi aprobate de toată lumea prin mod tacit, de frică sau din alte motive, la vremea respectivă. Cred că soluţia pentru a avea bani la buget şi un minimum de bani pentru dezvoltarea ţării ar fi, pe de o parte, să îndrepţi legile aberante.„, a mai menționat Bogdan Chirieac.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *