Skip to content
Politică

Chirieac tranșează refuzul lui Kovesi: Aș fi fost surprins dacă s-ar fi prezentat!

Jurnalistii.ro

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a refuzat, pentru a treia oară, să meargă în Parlament, la audierile Comisiei parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Citiți și UPDATE/ Audieri alegeri prezidențiale 2009. Kovesi, un nou refuz

În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, luni, la postul de televiziune Antena 3:

”Nu sunt surprins în niciun fel, aș fi fost surprins dacă doamna Kovesi s-ar fi prezentat. Câtă vreme legea permite ca-n locul prezenței fizice să poți trimite o scrisoare, era normal ca dânsa să trimită o scrisoare onorabilei Comisii parlamentare”, a declarat acesta.

În ceea ce privește plângerea care ar urma să fie depusă pe numele Laurei Codruța Kovesi din cauza absenței la audierile comisiei, analistul politic crede că nu va avea ”niciun fel de efect, pentru că legea nu prevede obligativitatea prezentării în fața unei comisii parlamentare. Neexistând lege, nu poți să suporți consecințe penale. Pur și simplu au fost trimiși acești parlamentari la război fără pușcă. Orice comisie parlamentară nu are armele necesare pentru a-și desfășura activitatea.” 

”Pe legislația actuală, în opinia mea, e un subiect încheiat”, a subliniat Bogdan Chirieac, care a adăugat că majoritatea parlamentară ar putea modifica legislația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *