Skip to content
Politică

Chirilă îi trage la răspundere pe Dragnea și Dăncilă

www.cabral.ro

Artistul Tudor Chirilă atrage atenția asupra mizelor conflictului dintre liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, și Klaus Iohannis.

Acțiunile președintelui Camerei Deputaților pe plan extern – anunțul privind relocarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim – reprezintă un pericol, scrie Chirilă pe Facebook. În plus, interpretul consideră că iresponsabilitatea lui Dragnea este ”un atac la siguranța națională”.

„Deci lucrurile se văd cam aşa: cum Dragnea are nevoie de duşmani, s-a gândit el că e un moment bun să reguleze şi direcţia de politică externă a României. Aşa că s-a dus la Netanyahu să facă nişte exerciţii de imagine cu unul la fel de corupt ca el. Sfidând toate procedurile legale sau constituţionale a început să trâmbiţeze că România e gata să-şi mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Adică, mai pe şleau, a început să se învârtă cu drujba prin magazinul de bibelouri, conflictul palestino-israelian fiind cea mai mare provocare de politică externă şi diplomaţie pentru orice ţară din lumea asta. Până şi Năstase Adrian i-a explicat că prin jocul ăsta cu bile prea mari pentru mânuţele lui riscă să transforme România din observator în jucător. Ceea ce înseamnă iresponsabilitate şi, dată fiind gravitatea problemei, atac la siguranţa naţională (nu că ar fi singurul)“, a afirmat artistul.

Nici primierul Viorica Dăncilă n-a scăpat de criticile lui Tudor Chirilă: „Şi toate astea ca să găsească o pârghie de conflict cu Iohannis, toate astea ca să-şi atingă scopul: subordonarea justiţiei şi a instituţiilor statului. Treaba se împute rău de tot. Pentru că nu te poţi juca cu politica externă doar ca să scapi de puşcărie. E un pic cam mult. De altfel, e ca în bancul cu scheletul şi groparul: din când în când un schelet mai făcea pe nebunul în cimitir, ieşea din groapă şi încerca să-l sperie pe gropar. Ăsta, placid, nu-l băga în seamă şi-şi vedea de gropile lui. Până când scheletul începe să se târască spre marginea cimitirului ca să sară gardul. Groparul se duce după el şi-i arde o mare cazma în cap după care adaugă bosumflat: «Râdem, ne speriem, da’ aici în incintă, da?». PS. Sincer mă întreb dacă doamna Dăncilă realizează în ce s-a băgat. Într-un fel mi-e milă de ea“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *