Skip to content
Politică

Chirițoiu, cu un pas afară din Consiliul Concurenței? Ce pregătește PSD

psnews.ro

Președintele actual al Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, ar putea fi schimbat înainte de terminarea mandatului său, acest lucru în condițiile în care Comisia juridică din Camera Deputaților pregătește un amendament la Legea Concurenței.

Amendamentul a fost propus de Partidul Social Democrat (PSD) și prevede creșterea cerințelor pentru ca o persoană să poată ocupa funcția de președinte al Consiliului Concurenței, fiind introdus aspectul experienței de 15 ani într-o funcție de conducere cu largi responsabilități, conform HotNews.ro.

În ceea ce îl privește pe Bogdan Chirițoiu, acesta se află la al doilea mandat la șefia Consiliului Concurenței, însă nu îndeplinește condiția prevăzută în amendamentul PSD. Partidul lui Dragnea ar urmări prin această măsură să preia controlul Consiliului, instituție momentan independentă.

Discuțiile pentru adoptarea acestui amendament trebuiau să aibă loc marți, însă au fost amânate pentru săptămâna viitoare, pentru adoptarea unui raport comun al Comisiei juridice și al Comisiei pentru Industrii și Servicii.

Proiectul de lege trebuie să ajungă la Camer Deputaților până pe 7 mai, aceasta fiind și camera decizională, iar va fi adoptat va merge către promulgare, mai adaugă sursa citată.

Cristina Prună, deputat USR, a declarat în această privință că va fi luată în considerare atacarea la Curtea Constituțională a acestui amendament, pe motivul existenței unor înscrisuri olografe pe text.

Chirițoiu este președintele Consiliului Concurenței din 2009. Acesta și-a început al doilea mandat în 2015, mandat ce ar trebui să dureze 5 ani. El nu va mai îndeplini  condițiile specifice postului dacă amendamentul va fi aprobat.

Amendamentul propus de PSD vizează aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 39/2017 în ceea ce privește acțiunile de despăgubire pentru încălcarea dispozițiilor legislației concurenței, precum și modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996, mai scrie sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *