Skip to content
Politică

Chirițoiu scapă de emoții: PSD face un pas înapoi

Wall-Street.ro

Comisia Juridică din Camera Deputaților a renunțat la amendamentul Partidului Social Democrat (PSD) privind obligativitatea vechimii de cel puțin 15 ani în funcții de conducere pentru Președintele Consiliului Concurenței.

Într-o ședință neanunțată public, ce a avut loc miercuri, Comisia Juridică a rediscutat proiectul de modificare a legii privind organizarea și funcționarea Consiliului Concurenței și a eliminat prevederea privind condiția de vechime ce ar fi urmat să îi fie impusă șefului acestei instituții, informează News.ro.

Amendamentul respectiv prevedea că “preşedintele trebuie să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi responsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani, în care a făcut dovada înaltei sale competenţe profesionale şi manageriale”.

Deputatul Partidului Național Liberal (PNL), Gabriel Andronache, a susținut că în ciuda eliminării acestui amendament, grupul său se va opune în continuare modificărilor propuse pentru funcționarea Consiliului Concurenței.

„Observ că le-a dat Dumnezeu într-un fel mintea cea de pe urmă şi au renunţat la unele modificări care în mod evident erau neconstiuţionale – cele referitoare la introducerea unui criteriu de vechime de 15 ani pentru preşedintele Consiliului Concurenţei. Însă noi ne vom menţine votul împotriva acestor reglementări, pentru că în continuare considerăm că modificările alterează buna funcţionare a Consiliului Concurenţei, deoarece practic se centralizează întreaga activitate de la plenul Consiliului Concurenţei în mâna unui singur om. Or, din punctul nostru de vedere, cea mai corectă modalitate de funcţionare a Consiliului Concurenţei este ca deciziile să se ia în continuare în plenul Consiliului”, a spus Andronache.

Dacă amendamentul privind condiția de vechime a șefului Consiliului Concurenței ar fi intrat în vigoare, Bogdan Chirițoiu ar fi putut fi demis.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *