Chirurg de la „Marius Nasta” condamnat cu suspendare. Primea de la pacienți bani, găini, brânză, palincă

Sursă foto: Freepik

Cristian Paleru, medic specialist în chirurgie toracică la Institutul „Marius Nasta” şi profesor universitar, a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a luat în mod repetat mită de la pacienţi.

Medicul a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile şi să achite peste 700.000 lei (140.000 euro), bani câştigaţi ilegal. Cristian Paleru a beneficiat de o pedeapsă blândă după ce a încheiat cu procurorii de la Parchetul Capitalei un acord de recunoaştere a vinovăţiei. El face parte din grupul de doctori corupţi de la Institutul „Marius Nasta” destructurat de procurori în septembrie 2023 şi în care mai era implicat un alt profesor universitar, Cornel Petreanu, care a murit în octombrie 2023 într-un accident de maşină.

Conform datelor de la dosar, de regulă, înainte de efectuarea unei operaţii, unul dintre membrii echipei medicale primea şpaga în plic, după care împărţea banii colegilor săi prin intermediul aplicaţiei Revolut. Medicii au fost prinşi după ce anchetatorii au montat aparatură video de înregistrare în cabinetele lor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: