Chişinăul avertizează: Rusia pregăteşte destabilizări în regiunea transnistreană şi în zona de securitate

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Chişinăul a avertizat, luni, că Rusia pune la cale în perioada următoare mai multe acţiuni de provocare şi destabilizare în regiunea transnistreană şi în Zona de Securitate, după modelul incidentului care a avut loc în ziua în care la Tiraspol se desfăşura scrutinul pentru realegerea lui Vladimir Putin, organizat în ciuda interdicţiei impuse de guvernul moldovean.

Tiraspolul a anunţat la 17 martie că o dronă kamikaze, care ar fi zburat dinspre Ucraina, ar fi atacat o unitate militară din regiunea transnistreană. În urma incidentului, ar fi fost distrus un elicopter Mi-8MT. Tiraspolul nu a raportat victime, însă a calificat incidentul drept un atac terorist şi a anunţat iniţierea unui dosar penal în acest caz.

În aceeaşi zi, Chişinăul nu a confirmat incidentul raportat de Tiraspol, calificându-l drept o „tentativă de a provoca frică şi panică în regiune”.

Şi preşedinta Maia Sandu a spus, a doua zi, că incidentul „seamănă a acţiuni de provocare, care să alimente frica şi să creeze o situaţie tensionată”.

Biroul pentru politici de reintegrare din cadrul Guvernului de la Chişinău a confirmat oficial, luni, după efectuarea unor analize, că presupusul atac cu dronă kamikaze din regiunea transnistreană, care a avut loc în ziua în care erau organizate alegeri pentru funcţia de preşedinte al Rusiei, a fost provocat deliberat, scrie NewsMaker.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: