Skip to content
Sport

Chivu, Lobonţ şi Adrian Ilie sunt încrezători: Suntem pe drumul cel bun

Foşti jucători ai echipei naţionale a României, fuindaşul Cristian Chivu, portarul Bogdan Lobonţ şi atacantul Adrian Ilie sunt încrezători în ceea ce priveşte calificarea României  la Euro 2020. Ei întrevăd o posibilitate ca echipa pregătită de Cosmin Contra să ajungă la turneul final.

„Noi trebuie să ne gândim că vom lua 6 puncte. Acesta este obiectivul nostru, trebuie să plecăm cu această mentalitate. Avem posibilitatea să mergem la EURO. Nu e ușor, de la a vrea la a putea e cale lungă însă, ținând cont de ultimele meciuri și rezultate, cred că suntem pe drumul cel bun. Sunt convins că la finalul campaniei ne vom bucura toți pentru calificare”, a spus Cristian Chivu/

Fostul portar Bogdan Lobonţ a declarat că are încredere în calităţile lui Andrei Radu, de la Genoa, care poate ajunge foarte cunoscut. „Cosmin Contra are o misiune grea în alegerea lotului pentru meciurile pe care echipa naţională trebuie să le dispute. Andrei Radu este un portar bun, are calităţi foarte bune şi trebuie să le lucreze ca să le ducă la un alt nivel. Doar aşa poate să crească şi să fie portarul de nivel mondial, aşa cum se aşteaptă toată lumea. Eu le ţin pumnii, sunt alături de ei, am fost un an alături de ei, ştiu cum se lucrează. Cunosc intenţiile şi capacităţile jucătorilor care sunt la echipa naţională, cunosc foarte bine capacităţile staff-ului tehnic şi au toate calităţile să facă o figură frumoasă. Important este ceea ce facem noi, prea mult ne focalizăm pe adversar. Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce facem noi, apoi să câştigăm este o consecinţă, doar aşa putem creşte”, a spus fostul portar Romei.

Fostul atacant Adrian Ilie a spus că partida de debut, cu Suedia, va fi una extrem de grea pentru echipa lui Contra. „Nu este uşoară această dublă, să zicem, cu Insulele Feroe va fi mai uşor, dar cu Suedia este greu. Nu avem nici o echipă foarte, foarte bună şi este în formare. Sperăm să ne calificăm, fiecare îşi doreşte să se califice. La noi fotbalul cred că a fost o perioadă pe o pantă descendentă şi de acum încolo o să creştem valoric. Important este ce se construieşte de acum încolo, chiar dacă nu ne calificăm la EURO 2020 trebuie să aducem un plus către echipa naţională”, a declarat Adrian Ilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *