Skip to content
Coronavirus

Christine Lagarde (BCE) avertizează că trei luni de carantină ar provoca o contracţie cu 5% a economiei UE

www.armstrongeconomics.com

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, le-a spus şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană că măsurile de carantină introduse în mai multe state pentru a lupta cu pandemia de coronavirus ar putea foarte uşor provoca o contracţie cu 5% a economiei UE, informează un articol publicat miercuri în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, preluat de Reuters.

Citând diplomaţi de rang înalt, cotidianul german susţine că preşedintele BCE estimează impactul economic al măsurilor de carantină între două şi zece puncte procentuale asupra creşterii europene.

Aceste calcule se bazează pe ipoteza că fiecare lună de carantină reduce creşterea economică cu 2,1%, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung citând calculele BCE. Scenariul unei contracţii de 5% se bazează pe ipoteza „realistă” că măsurile de carantină vor dura trei luni, susţine BCE.

Săptămâna trecută, aceeaşi Christine Lagarde le-a spus liderilor statelor din Uniunea Europeană că fără acţiuni coordonate Europa „se va confrunta cu un scenariu care ne va reaminti de criza financiară din 2008”, adăugând însă că în cazul în care răspunsul va fi unul adecvat, şocul ar putea fi doar temporar, potrivit Agerpres.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *