Skip to content
Sport

Chuck Berry, pionierul muzicii Rock’n’Roll s-a stins din viaţă

CNN.com

Chuck Berry, a fost o adevărată  legenda a muzicii rock and roll, şi a decedat  la varsta de 90 de ani, a anuntat, sâmbată, Poliţia din statul american Missouri, informeaza BBC, citat de News.ro.

Cantaretul american a fost descoperit decedat, sambata, într-o reşedinţă aflată în  suburbia oraşului St. Louis.Potrivit BBC, echipajul de prim ajutor care a ajuns la faţa locului  a declarat decesul artistului în jurul orei locale 13:30.

Chuck Berry a lansat primul lui single de succes, „Maybellene”, in 1955,  după care şi-a  construit o cariera prestigioasă, marcată de  piese ce s-au bucurat de mare succes, precum „Roll Over Beethoven”, „Sweet Little Sixteen” si „Johnny B Goode”.

Chuck Berry a compus piese care au intrat în istorie precum: „Johnnie B. Goode”, „Sweet Little Sixteen”, „Roll Over Beethoven” Şi „School Days”. A primit, în 1984, un premiu Grammy pentru întreaga carieră, iar doi ani mai târziu primea un loc in Rock and Roll Hall of Fame.

Legendarul chitarist şi cântăreţ american urma să lanseze în 2017 un nou album, primul după o pauza de 38 de ani, intitulat ”Chuck”, dedicat şotiei sale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *