Skip to content
Economie

Cifra de afaceri din industrie, în scădere cu 11,6% în primele opt luni

unsplash.com

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 11,6% în primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2019, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna august 2020, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut atât faţă de luna precedentă cu 10,7% cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 3%. În perioada 1 ianuarie – 31 august 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 11,6%”, arată datele INS.

Cifra de afaceri din industrie, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut, pe total, cu 10,7% ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-10,9%) şi înindustria extractivă (-4,8%).

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-18,4%), industria bunurilor de capital (-13,4%), industria bunurilor intermediare (-9,1%), industria energetică (-8,9%) şi industria bunurilor de uz curent (-7,8%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna august 2020, faţă de luna august 2019, a scăzut pe ansamblu cu 3%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (-12,8%) şi în industria prelucrătoare (-2,7%), scrie news.ro.

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria energetică (-39,8%) şi industria bunurilor de uz curent (-3,8%). Creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,1%), industria bunurilor de capital (+4%) şi industria bunurilor intermediare (+0,3%).

Cifra de afaceri din industrie, în perioada ianuarie-august, comparativ cu perioada similară din 2019, a scăzut pe ansamblu cu 11,6%, ca urmare a scăderii industriei extractive (-14,5%) şi industriei prelucrătoare (-11,5%).

Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-33,7%), industria bunurilor de capital (-17%), industria bunurilor intermediare (-6,7%), industria bunurilor de uz curent (-2,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,4%).

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *