Skip to content
Politică

Cifre alarmante: Aproximativ 70% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie greşită

jurnalistii.ro

Românii sunt mult mai pesimişti în ceea ce priveşte viitorul ţării în comparaţie cu direcţia în care se îndreaptă Uniunea Europeană, arată un sondaj al INSCOP Research.

„Conform unui sondaj naţional realizat de INSCOP Research în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer, românii sunt mult mai optimişti în ceea ce priveşte direcţia Uniunii Europene decât a propriei ţări. Aproximativ 70% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie greşită, în timp ce doar 16,9% sunt de părere că direcţia în care merge ţara este bună.  11,5% nu ştiu sau nu răspund“, se arată într-un comunicat de presă al celor de la INSCOP Research remis, marți, redacției de știri PSnews.ro

Faţă de luna noiembrie 2018, procentul respondenţilor pesimişti cu privire la  evoluţia generală a situaţiei din ţară s-a majorat cu 1,8%, ceea ce corespunde tendinţei înregistrate pe parcursul ultimilor doi ani. Astfel, dacă în iulie 2017 36,6% dintre români erau de părere că România merge într-o direcţie bună, în noiembrie 2017 doar 22,8% mai împărtăşeau această opinie. Anul trecut procentul românilor care consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie bună a continuat să scadă, de la 19,9% în februarie 2018, la 19,1% în octombrie 2018 şi 18,7% în noiembrie 2018, mai arată sursa citată.

Pe de altă parte, cei mai mulţi respondenţi (44,2%) sunt de părere că Uniunea  Europeană se îndreaptă într-o direcţie bună, în timp ce 38,6% consideră că UE merge în direcţia greşită. Procentul non-răspunsurilor este de 17,2%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *