Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cifre catastrofale pentru PNL, USRPLUS și UDMR: cele 3 partide au ajuns să aibă împreună cât scorul PSD

Inquam Photos / George Calin

Invitat în studioul Puterea Știrilor, politologul Remus Ștefureac, director al INSCOP Research, a declarat că PNL, USRPLUS și UDMR „ar atinge împreună cu greu 40%, probabil în jur de 35%, cu indulgență”, dacă mâine ar avea loc alegeri anticipate. Totodată, politologul a precizat că PSD se află „într-o creștere accelerată”, în vreme ce PNL și USRPLUS sunt într-o scădere medie și accelerată.

Potrivit ultimelor sondaje, social-democrații ar fi ajuns chiar la 35%, scorul adunat al celor 3 partide aflate până nu demult la guvernare.

Din datele pe care le avem, PSD este un partid într-o creștere accelerată. AUR este un partid în creștere, iar PNL și USRPLUS sunt într-o scădere medie și accelerată.

Exclus (n.r- întrebat dacă PNL-USRLUS-UDMR ar mai putea forma o majoritate, dacă duminică ar avea loc alegeri anticipate). Dacă mâine am avea alegeri anticipate, aceste partide ar atinge împreună cu greu 40%, probabil în jur de 35%, cu indulgență. Ar mai fi nevoie de încă un partener care, însă, n-ar mai exista”, a declarat Remus Ștefureac la Puterea Știrilor.

Amintim că un sondaj realizat în luna iulie de INSCOP privind evoluția votului în perioada mai 2019 – iunie 2021 plasa PSD pe primul loc în clasament, cu 30,2% în iunie 2021, față de 25,5% în mai 2019. Sondajul INSCOP arăta că PNL – aflat pe poziția a doua – înregistra o scădere de 1% – de la 27,7% în mai 2019, la 26,6% în iunie 2021, în timp ce USR-PLUS, care era creditat cu 16,5% în mai 2019, ar fi ajuns la 13,2% în iunie 2021, sub AUR. Partidul lui George Simion, chiar dacă a înregistrat o scădere din februarie 2021, avea  în iunie 2021, 14,2%.

Datele, însă, au suferit modificări majore odată cu izbucnirea crizei politice la începutul lunii septembrie, când premierul Florin Cîțu a decis revocarea din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion, iar USR PLUS a ieșit de la guvernare și s-a aliat cu AUR împotriva Guvernului din care a făcut parte în urmă cu câteva săptămâni.

1 comentariu la “Cifre catastrofale pentru PNL, USRPLUS și UDMR: cele 3 partide au ajuns să aibă împreună cât scorul PSD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *