Skip to content
Politică

Cifre îngrijorătoare: aproximativ 11.000 de migranți au intrat în Timiş, ilegal, anul trecut. Subprefect: Unii au adus boli şi paraziţi

Subprefectul judeţului Timiş Ovidiu Drăgănescu a declarat că anul trecut peste 75.000 de persoane au fost respinse la intrarea în România, dar din aceştia aproximativ 11.000 de persoane tot au intrat ilegal în România, prin judeţul Timiş. Migranţii au adus cu ei „boli şi paraziţi”, iar autorităţile s-au văzut nevoite să distrugă prin incendiere saltelele din centrul de carantinare.

„Dacă nu ar fi existat pandemia, fenomenul care ne-ar fi preocupat toată ziua ar fi fost fenomenul migraţionist. Tot traficul ilegal de migranţi care era prin Italia, Marea Mediterană, s-a mutat prin Balcanii de Vest şi tranzitează pe o porţiune oarecum scurtă pentru ei, mare pentru noi, judeţul Timiş. Peste 75.000 de persoane au fost respinse anul trecut, dar tot au intrat vreo 11.000, din care 90 la sută prin judeţul Timiş. Noi trebuie să îi găsim, noi trebuie să îi carantinăm, să îi testăm, să îi ţinem”, a declarat Ovidiu Drăgănescu, joi, într-o conferinţă de presă.

Subprefectul a dezvăluit că migranţii au adus cu ei şi boli, dar şi paraziţi, astfel că în centrul de carantinare unde au fost aceştia cazaţi au fost distruse prin incendiere saltelele, pentru mai multă siguranţă.

„Nu ştiu dacă ştiţi, au avut probleme acolo, inclusiv cu boli, inclusiv cu paraziţi. În urmă cu o săptămână, printr-o fundaţie s-au schimbat, de exemplu, toate saltelele fiindcă erau infestate de paraziţi, au fost arse. Avem probleme pe alte fenomene, ca să nu mai vorbim că Instituţia Prefectului ar trebui să se ocupe de verificarea legalităţii, hotărâri de consiliu şi dispoziţiile primarilor, respectiv legi reparatorii şi verificarea serviciilor publice deconcentrate. Iată ce facem acum, în principal sunt lucruri legate de gestionarea situaţiilor de urgenţă”, a mai declarat Drăgănescu.

În Timişoara funcţionează un centru de carantinare pentru migranţi, în internatul fostului Liceu CFR. Aici pot fi cazate aproximativ 100 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *