Skip to content
București Societate

Cifre îngrozitoare: 13 oameni au murit la spitatul „Marius Nasta” după ce s-au infectat cu bacterii nosocomiale

Un număr de 17 pacienţi au fost infectaţi cu acinetobacter de la începutul acestui an, iar 13 au murit, potrivit unei informări a managerului Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, care a precizat, însă, să sublinieze că toţi pacienţii diagnosticaţi aveau multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare.

„În anul 2018, în institut au fost raportate 51 de infecţii nosocomiale cu mai mulţi germeni. Din 01.01.2019, s-au raportat către DSP 14 infecţii la pacienţi cu acelaşi germene. În 2019, ca urmare a analizei cazurilor de infecţii din institut, acinetobacter a fost identificat la 17 pacienţi, din care 4 s-au externat şi 13 au decedat. Toţi pacienţii diagnosticaţi erau cu multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare. Raportarea către DSP s-a făcut pentru 14 cazuri, pentru că la 3 dintre pacienţi confirmarea infecţiei s-a făcut postmortem”, se arată în informarea transmisă de managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, potrivit hotnews.ro.

Direcția de Sănătate Publică a aplicat, la cele trei controale efectuate până acum la ”Marius Nasta”, două avertismente şi 16 amenzi în valoare totală de 12.500 lei.

Potrivit managerului Beatrice Mahler, procedurile de curăţenie din blocul operator şi ATI, închise recent de inspectorii DSP, sunt în curs de finalizare: „În funcţie de discuţiile cu medicii de la DSP, mâine putem recolta probe de control, pentru ca după 72 ore să deschidem ATI.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *