Skip to content
Politică

Cifre surprinzătoare privind muncitorii străini din România. Țara fruntașă NU e China sau India EXCLUSIV

descopera.ro

PSnews.ro vă prezintă mai jos cifre surprinzătoare legate de muncitorii străini angajați cu forme legale în România. Vedeți mai jos care este țara fruntașă.

Deși probabil v-ați fi așteptat ca India și China să ocupe primele două locuri, dat fiind faptul că ele sunt primele două state din lume ca număr al locuitorilor, lucrurile nu stau deloc așa.

Redacția PSnews.ro a trimis Inspectoratului General pentru Imigrări o solicitare în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, solicitând IGI să ne precizeze care au fost cele dintâi 10 țări din care au sosit muncitori în România, de la 1 ianuarie 2016 până în prezent. În răspunsul primit zilele trecute, IGI arată că primele două poziții sunt ocupate de către Vietnam (liderul detașat, cu 2.275 de persoane) și Turcia (1.499), China figurând abia pe al treilea loc (cu 1.197 de muncitori). India, în schimb, se mulțumește cu penultima poziție (194 de muncitori), imediat sub Republica Moldova (300 de oameni).

Iată tabelul primit de la Inspectoratul General pentru Imigrări, conținând situația avizelor de angajare emise în perioada 01.01.2016 – 01.05. 2018, în funcție de țara de origine:

 

CETĂȚENIA NR.TOTAL
VIETNAM 2275
TURCIA 1499
CHINA 1197
SRI LANKA 722
SERBIA 639
FILIPINE 596
NEPAL 449
MOLDOVA 300
INDIA 194
UCRAINA 193
TOTAL 8064

Amintim că anul 2016 a fost unul dinamic pentru relațiile România-Vietnam. De exemplu, în luna iulie, premierul din acel moment, Dacian Cioloș, s-a întâlnit la Hanoi cu omologul său vietnamez, Nguyen Xuan Phuc, cu care a discutat despre reluarea relaţiilor de cooperare româno-vietnameze. Cu ocazia acelei vizite oficiale, şeful Executivului român afirmând că cei peste 3200 de vietnamezi care au studiat în România pot contribui la acest obiectiv, potrivit Mediafax.

Cu aceeași ocazie, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a condus delegaţia oamenilor de afaceri care au participat la Forumul de afaceri Vietnam-România, organizat în Hanoi. Forumul de afaceri a fost marcat de prezenţa a aproximativ 60 de companii din partea mediilor de afaceri din celor două state, însumând circa 100 de participanţi.

DETALII AICI: CCIR, bilanţ uluitor al schimburilor comerciale România-Vietnam. Află cu cât au crescut în ultimul deceniu FOTO

Nouă luni mai târziu, în aprilie 2017, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat vizita în județ a ambasadorului Republicii Socialiste Vietnam în România, Tran Thanh Cong, însoţit de oameni de afaceri vietnamezi, conform ZiarulPrahova.ro.

Turcia s-a făcut remarcată în presa din România nu doar pentru internarea lui Victor Ponta în Spitalul Medipol din Istanbul (în vara anului 2015), ci și prin două contracte bănoase obținute de către două companii turcești cu autoritățile de la București: peste 100 de milioane de euro către Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi pentru 400 de autobuze noi destinate RATB (după cum a scris Hotnews) plus aproape 1,6 miliarde de lei către Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret pentru două loturi din Centura Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *