Skip to content
Politică

Cifrele care ar putea să o distrugă electoral pe Monica Macovei

Într-un sondaj realizat de Inscop Research în urmă cu câteva luni, ne sunt prezentate statistici legate de atitudinile și pozițiile românilor față de biserică și respectiv față de predarea religiei în scoli.

Reamintim faptul că Monica Macovei s-a poziționat împotriva predării religiei în școlile din România. “Religia nu are ce căuta în școli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-și aleagă singur religia și dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanității, e multă cultură generală acolo”, explica europarlamentarul.

În sondajul realizat de Inscop în urmă cu aproximativ un an de zile ne indică faptul că  în proporție uriașă românii au incredere in biserică si peste 48% declara ca participa cel putin o data pe luna la serviciul religios, in timp ce peste 86% sunt de acord cu predarea religiei in scoli, mare parte dintre ei apreciind ca in cadrul acestor ore ar trebui sa se studieze religia ortodoxa.

Studiul, dat luni publicitatii, releva ca 69,1% din respondenti au multa sau foarte multa incredere in Biserica, in timp ce 30,9% au putina sau foarte putina incredere in aceasta institutie.

De asemenea, 22,5% dintre respondenti au declarat ca participa la serviciul religios in fiecare saptamana, 26% o data pe luna, iar 17,6% o data la trei-patru luni. 18,5% dintre romani merg la biserica doar la marile sarbatori, 9,4% doar la anumite evenimente, in timp ce 4,2% nu merg deloc. 1,9% nu au stiut sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

In ceea ce priveste predarea religiei in scoli, 86,7% dintre romani sunt de acord si doar 10,1% se declara impotriva.

Din totalul persoanelor care sunt de acord cu predarea religiei in scoli, 85,4% cred ca religia ar trebui predata la ciclul primar, 58,4% sunt de acord sa se predea la gimnaziu si doar 28,4% cred ca ar trebui predata la liceu.

sondaj religie

Cel mai probabil, cifrele nu au suferit modificări semnificative, ceea ce transformă propunerea Monicăi Macovei privind eliminarea religiei din școli într-una care ar putea să îi producă serioase probleme în campania electorală din aceată roamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *