Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cifrele dezastrului. Corina Crețu, semnal de alarmă privind absorbția fondurilor europene: Nu înțeleg această agresivitate față de nevoia de dezvoltare a țării!

psnews.ro

Studioul ”Puterea Știrilor” s-a mutat, vineri dimineață, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene la București, acolo unde comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a răspuns întrebărilor redactorului-șef PSnews.ro, Marinela Angheluș.

În cadrul interviului video, comisarul european a atras din nou atenția asupra ratei extrem de scăzută a României în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, adăugând în același timp că nu înțelege ”această agresivitate față de nevoia de dezvoltare a țării”.

”Eu nu am încetat să atrag atenția tuturor guvernelor care s-au succedat de când am fost nominalizată și apoi votat de Parlamentul European ca și comisar european pentru politică regională asupra nevoii urgentării absorbției fondurilor europene. Din păcate, programele operaționale au fost semnalate de către mine în 2015, în Programul Operațional regional, de pildă, spitalele regionale erau programate să fie gata în 2018, suntem în martie 2019 și nu avem nici măcar studiile de fezabilitate depuse la Bruxelles. În Programul de Infrastructură mare, știți foarte bine că masterplanul de transport a fost adoptat de către autoritățile române tot în 2015, ne aflăm în 2019. Rata de absorbție la ora actuală este de 26% cu tot cu prefinanțări și cu tot cu agricultură. 

Vorbim de exercițiul bugetar 2014-2020. Cred că puteam folosi mai mult oportunitățile și șansele. Pentru mine, că vorbeați de criticile care mi s-au adus, este inexplicabil cum în loc să găsim soluții, practic și Comisia Europeană și eu personal, suntem atacați. Foarte bine, să fim atacați dar măcar să facă autostrăzi, să facă spitale. Aceste lucru ni-l dorim cu toții. Nu înțeleg această agresivitate față de nevoia de dezvoltare a țării”, a declarat Corina Crețu pentru PSnews.ro

Urmăriți secvența video mai jos de la început și până la minutul 2:52

1 comentariu la “Cifrele dezastrului. Corina Crețu, semnal de alarmă privind absorbția fondurilor europene: Nu înțeleg această agresivitate față de nevoia de dezvoltare a țării!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *