Skip to content
Educație

Cîmpeanu: Am solicitat ministrului Sănătății aplicarea testării non-invazive în şcoli

Inquam Photos/George Calin
" "

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a solicitat în Comitetul interministerial şi Ministerului Sănătăţii aplicarea testării non-invazive în şcoli.

El spune că acest lucru trebuie rezolvat până la revenirea elevilor din vacanţă, pe 5 mai.

" "
" "

În Comitetul Interministerial de joi am făcut această propunere, printr-o adresa scrisă, o solicitare din partea Ministerului Educaţiei, am transpus această idee şi către Ministerul Sănătăţii, solicitare către MS şi sunt convins că se vor apleca cu maximă atenţie în condiţiile în care din ce în ce mai multe state europene apelează la soluţia aceasta a testării non-invazive în şcoli. Ultimul exemplu este cel al Italiei, care s-a adăugat exemplului Germaniei, Austriei, Franţei în care aceste teste non-invazive sunt utilizate în şcoli. Ele sunt validate ulterior prin teste PCR, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protecţia sanitară în şcoli. Este vorba de testarea elevilor care prezintă simptome specifice în timpul procesului de învăţământ, precum şi a elevilor care au luat la cunoştinţă că sunt contacţi ai unor cazuri confirmate„, a afirmat Cîmpeanu.

Cîmpeanu a precizat că Guvernul „va analiza şi va decide” cine va cumpăra testele pe care le vor face elevii.

Teste ar putea fi introduse în şcoli chiar odată cu terminarea vacanţei de primăvară: „Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai, este vorba de toţi elevii, cu excepţia celor din clasele terminale care vor reveni în data de 10 mai. Ideal ar fi ca această problemă să fie rezolvată până la revenirea la şcoală, după vacanţa de după Sărbătorile pascale„.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *