Skip to content
Educație

Cîmpeanu, despre introducerea focarelor în calculul incidenţei: Un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va putea duce acea localitate direct în carantină

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri, că introducerea focarelor în calculul incidenţei va afecta localităţile mici. ”Un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va putea duce acea localitate direct în carantină”,afirmă ministrul, precizând, însă, că nu sunt multe astfel de situaţii, potrivit news.ro.

Sorin Cîmpeanu a admis, vineri, într-o conferinţă de presă, că cu cât o localitate este mai mică, cu atat introducerea focarelor în calculul incidenţei va avea un impact mai mare.

" "
" "

Un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va afecta mult rata de infectare şi va putea duce acea localitate direct în carantină, nu doar în în scenariul roşu care prespupune 3-6 la mie”, a afirmat ministru

Acesta a explicat, însă, că nu sunt foarte multe situaţii: ”Era vorba de o diferenţă de la 6 la 20 de localităţi mici care ar fi trecut în scenariul superior”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că, după modificarea formulei de calcul, în oraşele mari impactul nu este foarte vizibil: ”În Bucureşti s-a crescut de la 2,4 la 2,42. Nu acesta este factorul determinant”.

De vineri, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus cuprinde şi focarele dintr-o localitate.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *