Skip to content
Politică

Cîmpeanu: Ultimele raportări indicau 270 de elevi infectaţi cu noul coronavirus, din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat sâmbătă că ultimele raportări erau de 270 de elevi infectaţi cu COVID-19 din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală, adică un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional

Cîmpeanu a fost întrebat sâmbătă, dacă a crescut numărul infectărilor în rândul elevilor odată cu revenirea în unităţile de învăţământ.

Ultimele raportări erau de 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală, este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional.

În Bucureşti, avem un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învaţă în Bucureşti, deci procentul este mult, mult sub procentul naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este circa 0,7, în sistemul de educaţie este 1 la 10.000”, a afirmat ministrul Educaţiei.

El a mai anunţat că în luna august şcolile care vor dori vor putea organiza acţiuni remediale.

Am considerat că luna august este o lună de vacanţă binemeritată în egală măsură pentru cadre didactice şi elevi. Totuşi, acolo unde se va dori din partea şcolii, din partea profesorilor, din partea elevilor şi cu acordul părinţilor, se vor organiza evenimente de genul tabără de vară pe parcursul cărora se vor putea organiza ore remediale.

Este un lucru pe care Ministerul Educaţiei îl susţine acolo unde vor exista iniţiative locale”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *