Skip to content
Cluj Știri locale

Cinci fermieri clujeni pun bazele Frăției Bacilor Ardeleni

profit.ro

Cinci fermieri din județul Cluj au pus bazele Frăției Bacilor Ardeleni, o asociație creată cu fonduri europene, care are la bază conceptul de lanț scurt. Parteneriatul presupune colectarea laptelui de la membrii asociației și transformarea acestuia în brânzeturi artizanale ce vor fi vândute printr-o rețea locală de magazine, scrie profit.ro.

Asociația de tip lanț scurt reunește în prezent cinci fermieri din județul Cluj – Ștefan și Cosmin Moldovan, Martin Bologh, Colceru Dragoș Iuliu, Ion- Dorin Rus și Viorel Delean.

” “Suntem un grup de crescători de animale, de producători de lapte, care ne-am unit forțele”, spune Ștefan Moldovan, inițiatorul proiectului.

Laptele este colectat de la fermierii locali, parteneri în cadrul Frăției Bacilor Ardeleni, iar ulterior este procesat într-o fabrică de la Mociu. În ultima lună au fost procesați 1.500 de litri de lapte zilnic, iar în curând capacitatea de procesare va ajunge la 2.500 de litri de lapte pe zi. Produsele făcute la Mociu vor fi comercializate, pentru început, în magazinele Cosm-Fan și Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *