Skip to content
Societate

Cinci firme lasă fără loc de muncă aproape 500 olteni

Firmele care lucrau, în cea mai mare parte, în sistem lohn, îşi trimit acasă o bună parte dintre angajaţi. Sunt primele concedieri colective anunţate în plină criză de coronavirus, informează adevarul.ro.

În vreme ce aproape 5.000 salariaţi au fost trimişi în şomaj tehnic, urmând să revină la lucru după ce va trece criza provocată de răspândirea noului coronavirus, alţi aproape 500 oameni se vor descurca în perioada următoarte doar cu indemnizaţia de şomaj. Concedierile colective au fost anunţate pentru luna aprilie, fiind vorba de cinci firme din judeţul Olt.

Cei mai mulţi angajaţi pleacă de la firma Guraytex, unde din aprilie vor rămâne fără loc de muncă şi ultimii 308 angajaţi ai firmei. Guraytex a mai operat o concediere colectivă şi la începutul anului.

O altă firmă concediază 70 din cei 134 angajaţi. Este vorba de Gadlibitum Slatina. Cel de-al treilea angajator din Slatina, Uniconfex, trimite în şomaj 34 angajaţi, din cei 124. Şi la Scorniceşti se fac în continuare concedieri. Moda Tânără renunţă la 28 din cei 34 angajaţi, iar Exclusiv Conf concediază 26 din cei 30 de salariaţi.

Şomerii vor încasa, în funcţie de vechime, indemnizaţia de şomaj, urmând să beneficieze, de asemenea, de servicii de consiliere, formare profesională şi plasare pe piaţa muncii. Sudorii, în continuare la mare căutare Deşi numărul locurilor de muncă vacante anunţate prin agenţia publică de plasare a scăzut, de la o medie de 300 locuri zilnic în cursul lunii trecute, la 260 astăzi, în continuare anumiţi specialişti au căutare.

Firmele caută sudori, fiind disponibile aproape 30 de locuri de muncă. Şi lucrătorii comerciali şi-ar putea găsi oricând de lucru, miercuri, 25 martie 2020, în oferta AJOFM Olt fiind 22 locuri vacante.

O firmă recrutează pentru o bază de producţie din Piteşti 26 confecţioneri cablaje auto, în timp ce mai multe firme caută ingineri, în domenii variate.

Oferta completă este disponibilă pe site-ul oficial al AJOFM Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *