Skip to content
Video

Cinci întrebări-fulger pentru Eugen Nicolăescu EXCLUSIV

www.rfi.ro

Vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu a fost invitatul celei mai recente ediții a interviurilor video PSnews.ro.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților a răspuns spontan unui set de cinci întrebări-fulger, puse de către jurnalistul Dan Bucura, despre cele mai importante teme ale momentului.

Acestea s-au referit, în principal, la detalii din activitatea profesională a politicianului, victoria lui Donald Trump în SUA și efetele sale în România, alagerile din 11 decembrie și implicarea DNA în campania electorală.

Mai mult, Nicolăescu a dezvăluit dacă își mai dorește un mandat de ministru al Sănătății, în noul guvern.

Redăm mai jos setul de întrebări puse de către jurnalistul Dan Bucura, urmând ca, la finalul articolului, să găsiți materialul video conținând răspunsurile date de către Eugen Nicolăescu.

  1. Nu ați comentat sau, cel puțin eu nu am văzut în spațiul public, un episod pe care o parte a presei l-a spus despre dv., și anume că ați fi lucrat, înainte să intrați în domeniul Sănătății, în industria de armanent. Este adevărat acest lucru? Dacă da, ce v-a determinat să faceți pasul din zona respectivă către o zonă cu un cu totul alt obiect de activitate?
  2. Credeți că după această schimbare majoră în SUA, la pachet cu ea ar trebui și o schimbare, la nivelul României, în sensul în care ambasadorul Klemm, al SUA, pe care mulți români îl contestă, având niște ieșiri nu tocmai fericite în ultima vreme (povestea cu steagul secuiesc, discuția despre căsătoriile mai puțin tradiționale etc.), ar trebui să plece și domnia sa?
  3. Tot în mandatul dv. la minister, în Consiliul de administrație la Unifarm, a fost adus un personaj de care mulți au avut lucruri destul de bizare de spus. Mă refer la un fost general SRI, Ion Maranda. Vreau să vă întreb direct ce implicare ați avut la vremea respectivă în numirea acestui domn, fost general de la Protecția internă a SRI-ului și dacă numirea respectivă a fost influențată, cumva, într-o formă sau alta, de cea obscură a serviciilor de informații?
  4. Credeți că dosare de tipul Bogdan Olteanu, Vasile Blaga, Sorin Blejnar sunt deschise întâmplător în perioada de precampanie, la atât de puțin timp înainte de alegeri și cât de rău fac ele pentru PNL și pentru scorul electoral pe care l-ar putea obține pe 11 decembrie?
  5. Ultima întrebare: Eugen Nicolaescu sau Cristi Bușoi pentru portofoliul de la Sănătate în eventualitatea unui Guvern și cu PNL?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *