Skip to content
Video

Cinci întrebări-fulger pentru Ioan Sîrbu EXCLUSIV

Generalul Ioan Sîrbu, fost comandant al Spitalului Militar Central din Bucureşti, a fost invitatul ediţiei interviurilor-video Psnews.ro.

În trecut şef al Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Ioan Sîrbu a răspuns spontan unui set de cinci întrebări-fulger, adresate de către jurnalistul Dan Bucura, despre modul în care se va raporta, în calitate de viitor parlamentar, la diferite situații de natură politică din România.

Punctual, Ioan Sîrbu a comentat modul în care se va raporta la cererile DNA şi ale Senatului, precizând va vota în favoarea lor atunci când, de exemplu, instituţiile sus-menţionate vor solicita ridicarea imunităţii unor parlamentari.

Acesta a mai adăugat statutul de parlamentar nu îl sperie considerând hăituiţi nu se simt decât cei care au făcut lucruri pentru care Statul îi trage la răspundere, şi bineînţeles, se bucură de sprijinul familiei.

Redăm mai jos lista celor cinci întrebări adresate de jurnalistul Dan Bucura şi materialul video propriu-zis în care veţi regăsi răspunsurile generalului Ioan Sîrbu (de la min. 42:15, până la finalul video-ului):

1. Cum va veţi poziţiona faţă de viitoarele cereri ale DNA şi ale Statului de drept ale procurorilor pentru ridicarea imunităţii unor colegi? Dvs. nu sunteţi specialsit, nu sunteţi jurist. Veţi fi pus în faţa unor momente în care veţi vota cu da sau nu.

2. Ce veţi face când conştiinţa dvs. poate nu va fi în rezonanţă cu o cale pe care partidul v-o impune legat de un vot, de o lege, de o măsură anume?

3. Ştiţi cât este în prezent salariul unui parlamentar? Nu  întreb degeaba lucrul asta pentru sunt convins , în calitate de medic şi de profesor, în prezent, dvs. câştigaţi umpic mai mult decât ar câştiga un parlamentar.

4. Parlmentarii noştri susţin în ultma vreme, o bună parte dintre ei, sunt hăituiţi de instituţiile Statului de drept, sunt vânaţi, e greu. În momentul în care veţi ajunge şi dvs. parlamentar, credeţi ar trebui va temeţi intraţi în această logică a unui discurs de acest tip?

5. Ce părere are familia dvs. de acest demers, interpretat de unii surprinzător, de a merge în Parlamentul României?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *